Bugünkü tarifim olan Karagöz Tatlısı arşivde yayınlanmayı bekleyen tariflerimden birisiydi.
2016 yılında kahvaltıya gelen misafirlerim için hazırlamıştım.
Kahvaltı masasının resimlerini yayınlamıştım ama tatlının tarifini yayınlamaya bir türlü fırsatım olmamıştı.
Menüsünde Karagöz Tatlısı olan kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA
23 Aralık 2019 Pazartesi
22 Aralık 2019 Pazar
EKMEK MAKİNESİNDE CEVİZLİ EKMEK
Bugün size arşivimde uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif vereceğim.
Yıllar önce anneler gününde anneme Sinbo'nun ekmek makinesini almıştık.
Annem yıllardır o makine ile çok güzel ekmekler yapıyor.
En çok hangi çeşidini yapıyor diye sorarsanız buna tek bir cevabım var, o da cevizli ekmek.
Bugünkü konumuz olan bu cevizli ekmeğide kahvaltıya gelen misafirlerim için annem yapmıştı.
Kahvaltıdan sonra ekmeklerin resmini tarifini yayınlamak için çektim ama yayınlamaya bir türlü fırsatım olmadı.
Bu ekmeklerinde menüsünde olduğu kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Yıllar önce anneler gününde anneme Sinbo'nun ekmek makinesini almıştık.
Annem yıllardır o makine ile çok güzel ekmekler yapıyor.
En çok hangi çeşidini yapıyor diye sorarsanız buna tek bir cevabım var, o da cevizli ekmek.
Bugünkü konumuz olan bu cevizli ekmeğide kahvaltıya gelen misafirlerim için annem yapmıştı.
Kahvaltıdan sonra ekmeklerin resmini tarifini yayınlamak için çektim ama yayınlamaya bir türlü fırsatım olmadı.
Bu ekmeklerinde menüsünde olduğu kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
20 Aralık 2019 Cuma
KURU DOMATESLİ, KARABUĞDAY SALATASI
Kuru domatesi çok severim.
Tek başına yoğurtlu salata olarak, çorba ve pilavlarda çeşni olarak girdiği yemeklere ayrı bir lezzet verir.
Kış aylarında seralarda üretilen domateslerin yerine, yazın mevsiminde güneşte kurutulmuş domatesin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Kuru domatesle bulgur pilavı da, pirinç pilavı da çok güzel oluyor.
Birde bu tarifte olduğu gibi salatalara çok güzel eşlik ediyor.
Bu tarifi hazırlarken yeşillik olarak, tere-roka-taze soğan kullandım.
1 su bardağı haşlanmış karabuğday kullandım.
Ferahlık vermesi için nar taneleri, besleyici değerini arttırması içinde ceviz içi kullandım.
Sos malzemelerine nar ekşisi ekledim.
Tek başına yoğurtlu salata olarak, çorba ve pilavlarda çeşni olarak girdiği yemeklere ayrı bir lezzet verir.
Kış aylarında seralarda üretilen domateslerin yerine, yazın mevsiminde güneşte kurutulmuş domatesin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Kuru domatesle bulgur pilavı da, pirinç pilavı da çok güzel oluyor.
Birde bu tarifte olduğu gibi salatalara çok güzel eşlik ediyor.
Bu tarifi hazırlarken yeşillik olarak, tere-roka-taze soğan kullandım.
1 su bardağı haşlanmış karabuğday kullandım.
Ferahlık vermesi için nar taneleri, besleyici değerini arttırması içinde ceviz içi kullandım.
Sos malzemelerine nar ekşisi ekledim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)