23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!
23 Nisan 2021 Cuma
21 Nisan 2021 Çarşamba
TAZE ZERDEÇALLI MANTAR SOTE
Bugün size isterseniz ana yemek olarak yapabileceğiniz, isterseniz garnitür, isterseniz et-tavuk-köfte yanına eşlikçi olarak kullanabileceğiniz bir tarifim var.
Eminim bu tarifi herkes yapıyordur.
Bu tarifin farkı ise içinde taze zerdeçal olması.
Zerdeçal son yıllarda sık sık karşımıza çıkan bir baharat.
Özellikle geçen yıl hayatımıza giren Koronavirüs sebebi ile bağışıklık sistemini destekleyecek ürünlere daha çok yer vermeye başlayınca adı daha çok anılır oldu.
Ben zerdeçalı en çok Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Hocanın önerilerinde duyuyorum.
Taze bulursam tazesini, bulamazsam toz zerdeçalı kullanmaya devam ediyorum.
16 Nisan 2021 Cuma
SULU KÖFTELİ KEREVİZ YEMEĞİ
Ramazan ayına girdik de üzerinden 4 gün geçti bile, bir bakmışız bayram gelmiş.
Yazısı yazılacak çok sayıda tarifim var ama bu ara hiç fırsat bulamıyorum.
Pazarlar çeşit çeşit bahar sebzesi ve otları ile doldu.
Bugünlerde bol bol bahar sebzesi ve taze otlar alıp tarifler hazırlıyorum.
İnşaAllah mevsimi bitmeden hepsini yayınlamayı başarırım.
Ramazan ayında tatlılar, sulu yemekler, ev halkının severek yiyebileceği yemekler daha çok talep ediliyor.
Bugünkü tarifim, çocukluğumdan beri en çok sevdiğim köfte çeşidi olan sulu köfte ile hazırlanıyor.
Sulu köfteyi sevmeyen yoktur diye düşünüyorum.
Sulu köfte genellikle patates ile birlikte veya tek başına pişirilir.
Bu tarifte patates yerine kereviz kullandım, kereviz ile aranız yoksa onun yerine patates kullanabilirsiniz.
Bu yemekte köftenin içinde yer alan pirinç güzel bir tat veriyor, köftenin çevresini kaplayan un ise yemeğe çok güzel bir kıvam veriyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)