31 Ocak 2012 Salı

TERE SALATASI

Açıkçası tereyi roka kadar sevmiyorum, fakat faydası saymakla bitmeyen bu yeşillikten mahrum kalmamak için azar azar salatalara ekliyorum.
Bu tarifte ki gibi tere ağırlıklı salata yapacağım zaman, tereye özgü o buruk acımsı tadını bastırmak için yanına pek çok malzeme eklerim.
Peynir, turşu, taze soğan, haşlanmış mısır, v.b gibi.
Yaz aylarında domates ve salatalıkta bu salataya çok yakışıyor.
Sizde bu değerli yeşilliği salatalarınızdan eksik etmeyin, hiç olmazsa her salatanıza bir kaç yaprağını ekleyin.
"Afiyetle Kalın"

30 Ocak 2012 Pazartesi

KAVRULMUŞ PAZI EŞLİĞİNDE LEVREK

Levrek balığı ile daha önce çorba tarifi vermiştim, bu sefer klasik bir şekilde mısır unu ile tavada pişirdim.
Yanında bol soğan ile kavurduğum pazı ile servis yaptım.
Balık tariflerine pazı çok yakışıyor.
Daha önce pazı ile "pazı yaprağında tekir buğulama" hazırlamıştım.
"Afiyetle Kalın"


27 Ocak 2012 Cuma

KAHVALTI MASASI-19

Bu kahvaltı masasını Aralık ayının son günlerinde eşimin ablası, abisi ve aileleri için hazırlamıştım.
Kahvaltıdan 1 gün önce eşimin yeğenleri Yalçın ve Altan Abana'da yetiştirdikleri kivilerden göndermişti.
Bende kahvaltı için hemen kivi reçeli pişirdim, kivili kümbet pasta hazırladım.
Reçel ve pastayı hazırladığım kivilerin geldiği bahçeyi görmek isterseniz, bakınız; Abana'da Kivi Bahçesi



KAHVALTI MENÜSÜ;

Kıymalı Tepsi Böreği

Yumurtalı Pırasa

Yoğurtlu Havuç Salatası

Fırında Baharatlı Patates

TATLILAR;
Kivili Kümbet Pasta

Kivi Reçeli

Ayva Reçeli

Kış aylarının vazgeçilmez ürünü tahin-pekmez ve kestane balı.
"Afiyetle Kalın"