29 Temmuz 2013 Pazartesi

VİŞNE REÇELİ

 Muhterem'le Afiyetle
Vişne mevsimi geçmeden harıl harıl vişne ile hazırladığım tariflerimi yayınlamaya çalışıyorum.
Aslında siz bu yazıyı okurken ben memleketime tatile gitmiş olacağım.
Bu yazıları hazırlamayıp, tatile çıktığımı bir yazı ile duyurmak istedim ama sonrasında döndüğümde bu yazlık meyvelerin ve sebzelerin mevsimi geçeceği için tarifler bir işe yaramayacaktı.
Ben de yazılarımı hazırlayıp, otomatik yayınlama yaptım, zamanı gelince hepsi yayınlanacak, hem blogum ben yokken sessiz kalmamış olacak.

24 Temmuz 2013 Çarşamba

ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI

 
Yaz aylarında çorba çok tercih edilmese de Ramazan ayında çorbasız olmuyor.
Bamya yaz sebzesi olsa da ben bugün kuru bamya çorbası tarifi vereceğim.
Kuru bamyanın en güzel tarafı, külahını kesmek için uğraşmıyorsunuz ve yaz-kış her zaman baharatçılarda bulunuyor.
Yalnız önemli bir ayrıntıyı vermeden geçmeyeyim, kuru bamyanın kilosu 90-95 Lirayı buluyor.
Fakat çorba yaparken sadece 1 ip bamya işinizi görüyor, o da 3,5-4 lira gibi bir fiyata geliyor.
Bu sıcak yaz günlerinde limon ekşiliği eşliğinde bu çorbaya hayır diyemeyeceksiniz.
"Afiyetle Kalın"


21 Temmuz 2013 Pazar

TAZE NANE ŞERBETİ

Muhterem'le Afiyetle
Haziran başında eşim kısa bir köy ziyareti yaptı, döndüğünde tam bir kucak taze nane getirdi.
Bu kadar çok nane ile ne yapılır, tabii kurutulup kavanozlanır.
Bende çoğunu kurutup, ovalayıp, kaldırdım.
Tazesinden şerbet yapmak için bir demet kadarını ayırdım.
Şerbeti yaparken "taze reyhan şerbeti" tarifini uyguladım.
Yani taze nane yapraklarının üzerine kaynar su dökerek bir kaç saat beklettim, bu yüzden çok koyu bir rengi yok, en fazla ballı su gibi görünen bir görüntüsü var ama nane ve limonun baskın tadı yerinde.
Daha yeşil bir şerbet isterseniz taze nane yapraklarını havanda döverek ekleyebilirsiniz, ya da nane yapraklarını kaynatarak hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"