Geçen hafta Haziran geldiği halde hava serin olduğu için "hava bir türlü ısınmadı, hâlâ yaz gelmedi" diye söylenip duranlar bugünkü sıcaklardan memnun musunuz?
Açıkçası ben sıcak havayı değil, bahar aylarını ve serin günleri severim.
Bugün neredeyse bütün yurtta sıcaklıklar önemli ölçüde arttı.
Böyle günlerde daha hafif yemekler yiyip, bizi serinletecek bir şeyler arıyoruz.
Bugünkü tarifimiz işte tam bugünlere göre, serin, ev yapımı ve her evde bulunabilen malzemelerle yapılan bir dondurma tarifi.
18 Haziran 2016 Cumartesi
15 Haziran 2016 Çarşamba
PASTIRMALI ALA PİLAV
Ala pilav, beyaz pirinç ve yeşil mercimekle yapılan bir pilav çeşidi.
Bugün tarifini vereceğim ala pilav ise Kastamonu'nun meşhur siyez bulguru ve yeşil mercimekle yapılıyor.
Ayrıca üzerine pastırmalı katık ekleniyor.
Biz Kastamonu'luyuz, bu sebeple bizim evden siyez bulguru eksik olmaz.
Tabii birde Kastamonu pastırması olunca bu tarifi yapmak kaçınılmaz oluyor :)
Not;
Siyez bulguru bulamazsanız normal pilavlık bulgur ile hazırlayabilirsiniz. Bu pilavı hazırladığınız zaman yanında en iyi hoşaf-komposto gider.
Benim o gün elma kompostom vardı, onunla servis yaptım.
Bu tarifi bir yemek dergisinde İksir Hanımın verdiği tariften öğrenmiştim.
"İksir Hanım kim?" derseniz kendisi Kastamonu Daday da "İksir Resort Town" adında bir turizm kasabası işletiyor.
Kastamonu kültürünü ve tariflerini işletmesinde çok güzel temsil ediyor.
"Afiyetle Kalın"
Bugün tarifini vereceğim ala pilav ise Kastamonu'nun meşhur siyez bulguru ve yeşil mercimekle yapılıyor.
Ayrıca üzerine pastırmalı katık ekleniyor.
Biz Kastamonu'luyuz, bu sebeple bizim evden siyez bulguru eksik olmaz.
Tabii birde Kastamonu pastırması olunca bu tarifi yapmak kaçınılmaz oluyor :)
Not;
Siyez bulguru bulamazsanız normal pilavlık bulgur ile hazırlayabilirsiniz. Bu pilavı hazırladığınız zaman yanında en iyi hoşaf-komposto gider.
Benim o gün elma kompostom vardı, onunla servis yaptım.
Bu tarifi bir yemek dergisinde İksir Hanımın verdiği tariften öğrenmiştim.
"İksir Hanım kim?" derseniz kendisi Kastamonu Daday da "İksir Resort Town" adında bir turizm kasabası işletiyor.
Kastamonu kültürünü ve tariflerini işletmesinde çok güzel temsil ediyor.
"Afiyetle Kalın"
8 Haziran 2016 Çarşamba
ÇİLEKLİ CRUMBLE
Çilek mevsimi geldi de geçiyor bile ama ben bu sezon hiç çilek tarifi vermedim.
Bu tarifi çilek çıktığı zaman hazırladım, resimlerini çektim ama yayını çilek mevsiminin sonuna kaldı.
Tarife dönersek;
Crumble'ın özelliği hamurunun kullanılan meyvenin üzerine ufalanarak serpiştirilmesi, piştiği zaman kıtır olması ve ılık yenmesi.
Crumble genellikle elma ve şeftali ile yapılan bir tarif ama gözalıcı renkleri olan çilek, böğürtlen gibi meyvelerle çok güzel oluyor.
Crumble tariflerinde genellikle alt kısmına hamur döşenmiyor ama bu tarifte hazırlanan hamurun yarısı ile alt kısmına bir taban hazırlanıyor.
Üzerine nişasta ve limon suyu ile karıştırılmış çilek yerleştiriliyor, üzerine de kalan hamur ufalanarak meyvenin üzerine serpiştiriliyor.
Tarifi hazırladığınız zaman aynı gün içinde tüketmenizi öneririm çünkü ertesi gün hamur kısmı kıtırlığını kaybedip yumuşuyor.
"Afiyetle Kalın"
Bu tarifi çilek çıktığı zaman hazırladım, resimlerini çektim ama yayını çilek mevsiminin sonuna kaldı.
Tarife dönersek;
Crumble'ın özelliği hamurunun kullanılan meyvenin üzerine ufalanarak serpiştirilmesi, piştiği zaman kıtır olması ve ılık yenmesi.
Crumble genellikle elma ve şeftali ile yapılan bir tarif ama gözalıcı renkleri olan çilek, böğürtlen gibi meyvelerle çok güzel oluyor.
Crumble tariflerinde genellikle alt kısmına hamur döşenmiyor ama bu tarifte hazırlanan hamurun yarısı ile alt kısmına bir taban hazırlanıyor.
Üzerine nişasta ve limon suyu ile karıştırılmış çilek yerleştiriliyor, üzerine de kalan hamur ufalanarak meyvenin üzerine serpiştiriliyor.
Tarifi hazırladığınız zaman aynı gün içinde tüketmenizi öneririm çünkü ertesi gün hamur kısmı kıtırlığını kaybedip yumuşuyor.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)