Köyde ki evimizde hazırladığım paçanga böreği tarifi ile merhaba 🙋
Halen Kastamonu'da köyde ki evimizdeyim.
Burada İstanbul'un sıcağından ve karmaşasından uzak olmak çok güzel fakat telefonda ki internet dışında, yazılarımı yazdığım laptobu interenete bağlayabilecek bir internet olmadığı için ne yazık ki internetten uzak kalıyorum😒
Bloglarımda güncellemeler seyrekleşmişse bilin ki köyde olduğum için yazamamışımdır.
Arada bir Merkez de oturan oğluma gidince internete kavuşuyorum ve hemen burayı güncelliyorum.
Gelelim bugünkü tarifimize;
Bu tarifi köyde bir ikindi çayı masası için hazırladım.
Köyde ki evimizde olduğum zaman buzdolabından hazır baklava yufkasını hiç eksik etmem.
Ani bir misafir durumunda elimin altında olması çok işe yarıyor.
Biliyorsunuz baklava yufkası ile sadece tatlı yapılmıyor.
Pek çok börek tarifini baklava yufkası ile yapabilirsiniz.
Bende pastırmanın hası olan Kastamonu pastırmasına bu kadar yakınken onunla paçanga böreği yapmaya karar verdim.
Paçanga böreği baklava yufkası ile çıtır çıtır nefis oldu.
"Afiyetle Kalın"
23 Temmuz 2017 Pazar
12 Temmuz 2017 Çarşamba
LİMONLU CHEESECAKE
Bugün size çok ferah ve lezzetli olan limonlu cheesecake (çizkek) tarifi vereceğim.
Limonlu cheesecake yaparken kullanacağınız limonun kabuklarının rengi ve kalınlığı çizkekinizin rengi için önemli bir unsur.
Eğer istediğiniz koyulukta sarı renk elde edemezseniz çay kaşığının ucu ile zerdeçal kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Limonlu cheesecake yaparken kullanacağınız limonun kabuklarının rengi ve kalınlığı çizkekinizin rengi için önemli bir unsur.
Eğer istediğiniz koyulukta sarı renk elde edemezseniz çay kaşığının ucu ile zerdeçal kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
8 Temmuz 2017 Cumartesi
BUĞDAY CACIĞI
Buğday ile yemek veya salata yapar mısınız?
Bazı evlere buğday sadece aşure yapılacağı zaman giriyor.
Ben aşurelik buğdayı salata ve çorba yapmak için evden eksik etmem.
Buğday ile 2 çeşit salata hazırlıyorum.
Birisi yaz sebzeleri olan patlıcan-kabak-biber kızartması ekleyerek hazırladığım bir tarif, diğeri ise maydanoz-dereotu gibi bol yeşillik ekleyerek hazırladığım daha hafif olan bir tarif.
Bugünkü buğdaylı tarifi Ramazan'dan önce eski Lezzet dergilerime bakarken fark ettim.
Hemen tarifi not aldım ve denedim, çok beğendik.
Tam anlamıyla yazlık, ferah bir tarif.
Adı cacık ama su eklenmediği için yoğurtlu salata sınıfına giriyor.
Ramazan da İstanbul'da ki evimizde iftar masaları için bir kaç kere hazırladım.
Bayramdan önce köye gelince, köyde ki evde de iftar ve sahur için sık sık hazırladım.
Geçen hafta köydeki evimizde bir ikindi çayı masası için hazırladığım mönüye buğday cacığı ekledim.
İkindi çayı masasının resimleri 👉BURADA
Daha sonra yine köyde bir akşam yemeği için hazırladım.
Akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA
Bazı evlere buğday sadece aşure yapılacağı zaman giriyor.
Ben aşurelik buğdayı salata ve çorba yapmak için evden eksik etmem.
Buğday ile 2 çeşit salata hazırlıyorum.
Birisi yaz sebzeleri olan patlıcan-kabak-biber kızartması ekleyerek hazırladığım bir tarif, diğeri ise maydanoz-dereotu gibi bol yeşillik ekleyerek hazırladığım daha hafif olan bir tarif.
Bugünkü buğdaylı tarifi Ramazan'dan önce eski Lezzet dergilerime bakarken fark ettim.
Hemen tarifi not aldım ve denedim, çok beğendik.
Tam anlamıyla yazlık, ferah bir tarif.
Adı cacık ama su eklenmediği için yoğurtlu salata sınıfına giriyor.
Ramazan da İstanbul'da ki evimizde iftar masaları için bir kaç kere hazırladım.
Bayramdan önce köye gelince, köyde ki evde de iftar ve sahur için sık sık hazırladım.
Geçen hafta köydeki evimizde bir ikindi çayı masası için hazırladığım mönüye buğday cacığı ekledim.
İkindi çayı masasının resimleri 👉BURADA
Daha sonra yine köyde bir akşam yemeği için hazırladım.
Akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)