İsminde kızartma geçsede aslında çok fazla yağ kullanılmıyor.
Tavada ağır ağır pişirilerek hazırlanıyor.
Sarımsaklı yoğurt yanına çok yakışıyor.
Kullanacağınız patlıcanları küçük boyda seçerseniz hem daha kolay pişer, hemde sunumu daha şık olur.
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI;
Malzemeler;
1 Kilo küçük boyda patlıcan,
2 su bardağı mısır unu,
Tuz, zeytinyağı.
Sos için;
2 Su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suyun içerisinde 15-20 dakika tutun.
Suyun içinden sıkarak çıkarın.
Alt tarafından uzunlamasına + şeklinde kesin.
Kaynayan suyun içinde haşlayın.
Haşlanan patlıcanları kevgirle süzgece çıkarın.Suyun içinden sıkarak çıkarın.
Alt tarafından uzunlamasına + şeklinde kesin.
Kaynayan suyun içinde haşlayın.
Biraz soğuduktan sonra hafifçe sıkarak suyunu sıkın.
Tuz ve istediğiniz baharatı (kırmızı pul biber-karabiber gibi) eklediğiniz mısır ununa bulayın.
Tuz ve istediğiniz baharatı (kırmızı pul biber-karabiber gibi) eklediğiniz mısır ununa bulayın.
Teflon tavaya veya kapaklı balık tavasına mısır ununa buladığınız patlıcanları dizin.
Üzerine 3-4 kaşık zeytinyağı gezdirin.
Tavayı çevirerek ağır ağır patlıcanların kızarmasını sağlayın.
Patlıcanlar kızardıktan sonra kapak yardımı ile patlıcanların arkasını çevirin.
Tekrar 3-4 kaşık zeytinyağı ekleyip, aynı şekilde patlıcanların diğer tarafını da kızartın.
Hazırladığınız patlıcanları servis tabağına alıp, sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bu sene ki yaz tatilimizden resimlerin yer aldığı yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Kastamonu Tatilimiz
Canım çok sık yaparım ellerine sağ
YanıtlaSillık hayırlı cumalar sevgiler.
çok yağda olmaması benim için çok güzel.çokta lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEnfes görünüyor gerçekten :) Ellerinize sağlık...Tez zamanda deneyeceğim inşAllah...
YanıtlaSilŞimdi hemen muhteremle geziye postunuza ışınlanıyorum :)
Sevgilerimle...
Mısır unu ile yapılan kızartmalar bir başka lezzetli oluyor. Patlıcan böyle kızarınca sanırım yağ da çekmiyor değil mi? Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar.
YanıtlaSilMuhteremcim önce görünüşüne hayran kaldım nefis hepside bir boyda tadınıda tahmin ettim az yağlı oluşuda hoşuma gitti evdeki patlıcanları bu şekilde değerlendireceğim elllerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilIyi ki hatirlattin bu tarifi, cok severim. evde malazemler de tam iken yapayim (usenmezsem!)
YanıtlaSilEline sağlık canım.Harika bir lezzet.Ablam (görümcem)azıcık farklısını yapıyor.Sinoba gidince yapıp bloğa yazalım diye önceki gün konuşmuştuk.
YanıtlaSilSevgilerimle...
çok güzel görünüyor ama haşlanınca içinde su kalmıyormu yinede deneyeceğim çok sağlıklı olduğu kesin
YanıtlaSilne guzel gorunuyor, sunumuda cok $Ik olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSilSefa
Biz Trabzon'da patlıcan tavası deriz, yoğurtlusunu da yoğurtsuzunu da çayın yanında afiyetle yemek için yaparız. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHic denemedim cok degik güzel bir tarif ellerine saglik ilk firsatda deneyecegim .Hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilsanırım bloğu ilk açtığım yıldı,sevgili Tijen'in sayfasında görüp denemiş ve çok beğenmiştim.tadı değil ama kokusu balık kızartmasına benzetilmişti bizim evde.Ellerine sağlık....
YanıtlaSilResmi görünce hamsi kızartması sanmıştım =) Çok güzel görünüyor. Merak ettim nasıl olduğunu. Denemek lazım. Ellerine sağlık Muhterem Abla.
YanıtlaSilhiç denemedim merak ettim en kısa zamanda denenmeli diye not aldım ellerinize sağlık
YanıtlaSilne tesaduf, daha gecen gun komsum bana bundan yapip getirmisti, ilk defa yemistim ve cok cok hosuma gitti, hem lezzetli hemde hafif, benimde favorim artik, elinize saglik
YanıtlaSilbu tarif tam benlik:))ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilGüloanne'ye;
YanıtlaSilPatlıcanlar haşlandıktan sonra kevgirle süzgece çıkarılıyor, soğuduktan sonra hafifçe sıkarak fazla suyu çıkarılıyor.
Kızartmadan önce mısır ununa bulandığı içinde sulu kalmıyor.
Canım merhabalar eline sağlık bu lezzet,i hiç tatmadım ama mutlaka deneyip tatmak istiyorum inşallah küçük patlıcan bulur bulmaz yapacağım sevgiyle kal.
YanıtlaSilben de çok beğendim görüntüsünü.Tam dilsek ne olurki böyle dahamı güzel oluyor acaba?
YanıtlaSilSevgili Şenay,
SilTam dilimlemenin bir sorun olacağını sanmıyorum.
Görüntüsü çubuk gibi olacaktır ve eminim daha çıtır olacaktır.
Kolay gelsin.
Cok guzel gorunuyor ellerinize saglik birsey soracagim kac dk hasliyoruz patlicanlari?
YanıtlaSilMerhaba,
SilPatlıcanları su kaynadıktan sonra 5 dakika haşlamanız yeterli olur, fakat kevgirle üzerlerine arada bir bastırarak suyun altına girmesini sağlamalısınız.
Ayrıca bu tarif için küçük patlıcan kullanmanızı öneririm.
Kolay gelsin.