29 Eylül 2011 Perşembe

PARFE

Bu havada ne parfesi diyebilirsiniz ama eminim önümüzde ki haftalarda havalar tekrar ısınacak.
Laf aramızda havalar iyice soğumadan soğuk tarifleri bitirmeye çalışıyorum : )
Bir kaç tanede içecek tarifim var haberiniz olsun : )
Parfeyi bu yaz oğlumun yanında Kastamonu'da kaldığımız zaman yapmıştım.
Oğluşla birlikte yemiştik, tarifi vermek bugünlere kaldı.

Parfe tariflerinin pek çoğunda çiğ yumurta kullanılıyor.
Açıkçası çiğ yumurta kullanılan tarifleri yapmak istemedim.
Bende muhallebi ile yapılan parfe tariflerinden birini yaptım.
İçine o günlerde Blueberry (likapa) ile kek yaptığım için evde bulunan Blueberry kurusundan ekledim.
Damla çikolata da ekledim ama muhallebinin iyice soğumasını beklemediğim için damla çikolatalar eridi ve parfeye ebruli bir görünüm verdi.
Derin dondurucuda 10 saat beklettikten sonra bulunduğu kalıptan hiç sorunsuz çıktı.
"Afiyetle Kalın"

PARFE;
Malzemeler;
Muhallebi için;
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
Ayrıca;
2 poşet krem şanti,
Krem şantiyi çırpmak için, 1,5 su bardağı süt,
1 çay bardağı damla çikolata,
1 çay bardağı meyve kurusu (ben likapa-blueberry kullandım)

 
PARFE TARİFİ;
Muhallebi malzemeleri ile muhallebiyi pişirin.
Krem şantiyi süt ile çırparak muhallebiye ekleyin.
İçine meyve kurusunu ilave edin.
Damla çikolata eriyip, bu şekilde ebruli bir görüntü versin istiyorsanız muhallebi sıcakken ekleyin.
"Yok ben tane tane çikolata parçası görmek istiyorum" derseniz muhallebi iyice soğuduktan sonra damla çikolatayı ekleyebilirsiniz.
Muhallebiyi soğuturken sertleşmemesi için sık sık karıştırmayı unutmayın.
Kullanacağınız kalıbı su ile çalkalayın.
İçine hazırladığınız muhallebiyi ekleyin.
Derin dondurucuda iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
Benim vaktim vardı 10 saat dondurucu da durdu.
Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

14 yorum:

  1. Sunum çok hoş olmuş.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Benim de aklıma dün parge yapmak geldi, artan st kremasını kullanmak için. Sanırım bugün yapacağım. Maksat malzeme ziyan olmasın :P

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Canım biz kışında yeriz parfe elle
    rine sağlık sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canim ellerine saglik cok güzel görünüyor .Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  5. Ben sahsen ebruli gorunumunu cok beyendim.
    Gorunum super tadida yerindedir.
    Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  6. tatlım ellerine sağlık nefis olmuş.
    İçecek tariflerinide bekliyoruz
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Muhterem Abla ellerine sağlık. Krem şanti muhallebiyi ocaktan indirir indirmez mi ekleniyor?

    YanıtlaSil
  8. çok cici ama buuu. ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık ben de parfeyi hep bu yöntemle yapıyorum çiğ yumurta asla koymuyorum çok güzel görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. sunum bencede süper yapmak nasip olmadı selamlar

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor ablacım ellerine emeklerine sağlık:))
    hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil
  12. Enfes görünüyor,bende denıyecegım.Ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  13. Canım; ne zamandır gelecem,gelemedim,malum yaz,geziler,düğünler vs. kusuruma bakma,parfe süper olmuş ellerin dert görmesin,özlemle öptüm.sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  14. Urfa tutkunu'na;
    Sevgili Aslıhan,
    Krem şantiyi muhallebiyi ocaktan indirince değil de biraz soğuduktan sonra ekleyebilirsin.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...