Elmalı kurabiye yaptığınız zaman hazırladığınız iç artarsa nasıl değerlendirirsiniz?
Ben az artarsa yerim : ) fazla artarsa muhallebinin üzerinde değerlendiririm.
Elma, tarçın ve ceviz içi kurabiyeye olduğu gibi muhallebiye de çok yakışıyor.
Elmalı sos malzemesini isterseniz muhallebinin en altına, ortasına yada bugünkü tarifimizde olduğu gibi en üstüne yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ELMALI MUHALLEBİ;
Malzemeler; (5 kup için)
Muhallebi malzemeleri;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı nişasta,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Elmalı sos malzemesi;
3 elma rendesi,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi.
Üzeri için;
Ceviz içi.
TARİFİ;
Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyun rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı, toz şekeri, cevizi ve tarçını küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri tencerede iyice karıştırın.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.
Not;
Elmalı sosun üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, sertleşmesi için 10 dakika bekletin.
Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla elmalı sostan yerleştirip, üzerini düzleştirin.
Servis yaparken üzerini ceviz içi veya istediğiniz kuruyemişle süsleyin, isterseniz tekrar toz tarçın serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Canımmm ziyaretin beni çok mutlu etti,kuplar ve sunum harika ellerine sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilıyı bır alternatıf olmus canım cok ta guzel gorunuyor elıne saglık sevgıler
YanıtlaSilÇok hafif olmuş.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilne zamandır sütlü tatlı yapmıyordum,çok canım istedi bak :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
Elmalı tarifler hep süper oluyor. Bu da nefis olmuş. Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSil