24 Kasım 2016 Perşembe

TRABZON HURMALI, LABNELİ TATLI

Trabzon hurmalı tatlı tarifi
Trabzon hurması göz alıcı rengi olan, kendisini tezgahta hemen fark ettiren bir sonbahar meyvesidir.
Bazı yerlerde adı Cennet hurması veya Cennet elması diye bilinir.
Meyve olarak tüketmenin dışında ne yazık ki çok bilinen tarifleri yok.
Ben bir kaç yıldır bu meyvenin kullanım alanlarının tariflerinin artması için ya gördüğüm Trabzon hurmalı tarifleri yapıyorum.
Ya da daha önce farklı meyvelerle yaptığım tarifleri Trabzon hurması ile yapıyorum.
Bugünkü tarifimiz de tam bu şekilde ortaya çıktı.
Labne ve meyve püresi ile hazırladığım bir tatlı tarifim var.
Daha önce Mürdüm eriği ve incirle hazırladım.
Geçtiğimiz günlerde neden Trabzon hurması ile olmasın dedim ve hazırladım.
Lezzetini çok beğendim, çocuklara Trabzon hurması yedirmek için çok güzel bir tarif oldu.


cennet elması

Trabzon hurması ile başka ne yapabiliriz? derseniz, bakınız;

Trabzon Hurmalı Top Kek

Trabzon Hurması Marmelatı 

Trabzon Hurmalı Dondurma

Trabzon Hurmalı Bonbon

Trabzon Hurmalı Muhallebi

Trabzon Hurmalı Milkshake

Not;

Trabzon Hurması ile yaptığım bütün tariflerimi bir dosyada topladım. 
Tariflerin hepsini 👉BURADA  görebilirsiniz.

"Afiyetle Kalın" 

diospyros kaki
TRABZON HURMALI, LABNELİ TATLI;
Malzemeler;
2 adet olgun Trabzon hurması,
3-4 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket (200 gram) labne peyniri,
1 poşet krem şanti,
2 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
Ceviz içi 

diospyros kaki
TRABZON HURMALI, LABNELİ TATLI TARİFİ;
Hurmaları yıkayın, kabuğunu soyup bir kaç parçaya ayırın.
Bazı cinsleri çekirdekli oluyor, çekirdekliyse çekirdeklerini çıkarın.
Küçük bir tavanın içine hurmaları ve toz şekeri yerleştirin.

persimmon
 Şeker eriyip hurmaların rengi değişene kadar sadece 5 dakika kadar pişirin.

Pişirdiğiniz hurmaları mutfak robotunun içine yerleştirin.
Robotun içine labne peyniri, krem şanti, süt, vanilya, pudra şekerini ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız malzemeyi kaselere paylaştırın.
Üzerine ceviz içi yerleştirin.
Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip soğuk olarak servis yapın.
 
persimmon
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Çok hafif ve güzel olur eminim..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olun çok güzel ve lezzetli oluyor, çok teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...