27 Nisan 2019 Cumartesi

DENİZ DALGASI TATLISI

Muhterem'le Afiyetle
Deniz dalgası tatlısını geçen yaz Masmavi Mutfakta da Selvi Hanım'da görmüştüm.
Tarifi o günlerde deneme fırsatım olmadı.
Bir kaç ay önce çay misafirlerim için farklı bir tatlı tarifi düşünürken aklıma bu tatlı geldi.
Tarifi yaparken daha çok olması için malzemelerin miktarını arttırarak hazırladım.
Birde fındık yerine ceviz içi kullandım.
Sunum için deniz dalgalarında olan köpükleri hatırlatması için tatlının uç kısımlarına Hindistan cevizi serpecektim ama aceleden tamamen unutmuşum.
Bu tatlıyı çay misafirlerinize, yemek misafirlerinize, 6 Mayıs'ta başlayacak olan Ramazan'da iftar misafirlerinize hazırlayabilirsiniz.
Fazla yapmak istemezseniz Selvi Hanım'ın ölçülerini uygulayın.
Kalabalık misafir için hazırlayacaksanız bu ölçülerle bende 38 adet tatlı çıktı.
Hamur parçalarını daha küçük yuvarlayarak daha fazla tatlı elde edebilirsiniz.
Yapımı çok kolay, yuvarladığınız hamurların üzerine bardakla dalga izi yapıyorsunuz.
Bu tarz tatlıların içine şerbetinin geçmesi için şerbetin içinde 10 dakika da bir döndürmek gerekiyor.
O zaman şerbet tatlıya daha iyi nüfuz ediyor.
Bu tatlıda da arada bir döndürerek şerbetini tamamen çekmesini sağladım.
Selvi Hanım, You Tube hesabında tatlının hazırlanışını en ince detaylarına kadar anlatmış.
Videoda nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
Videolu yapım videosu 👉BURADA


resimli tatlı tarifi
Deniz dalgası tatlısını çay misafirlerim için hazırlamıştım.
Çay masasının resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

çay daveti için tatlı tarifi
DENİZ DALGASI TATLISI;
Malzemeler;
Şerbet Malzemeleri;
4,5 su bardağı su,
4 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 dilim limonun suyu,
Hamur Malzemeleri;
200 gram tereyağ veya margarin,
2 adet yumurta,
1 su bardağı irmik,
3 yemek kaşığı tahin,
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz veya fındık içi,
1 paket kabartma tozu,
2 veya 2,5 su bardağı un,
Sunum için;
Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı.

iftar için tatlı tarifi
 DENİZ DALGASI TATLISI TARİFİ;

Tatlıyı yapmaya soğuması için önce şerbeti kaynatarak başlayın.
Toz şeker, su ve vanilyayı tencereye koyup, kaynatın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra limonun suyunu sıkın, dilimi içine atın.
5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın, şerbeti soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.

Kontrollü olarak unu ekleyin.
Not;
Un miktarı kullandığınız yumurtanın büyüklüğüne ve bardağın hacmine göre değişiklik gösterebilir.

Malzemeleri yoğurarak hamuru hazırlayın.

Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.

Çay bardağının kenarı ile üzerine biraz bastırarak dalga şekillerini yapın.

masmavi mutfakta tarifi
Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırladığınız tatlıları dizin.

Önceden ısınmış, 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra tepside ki yağlı kağıdı çıkarın.

Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
Üzerine tepsi kapatıp, 5-10 dakika bekletin.

Arada bir alt tarafını çevirerek şerbetin her yerine erişmesini sağlayın.

Ramazan için tatlı tarifi
Ben unuttum ama siz unutmayın, üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...