Bahar mevsimi, kendine özgü sebzeleri ve bazı sebzelerin körpe halleri ile tezgahlara tazecik bir hava getirdi.
Bu aralar, bugünleri iyi değerlendirmek için bahar sebzeleri ile tarifler hazırlıyorum.
Taze bakla, iç bakla, sultani bezelye ve enginarla hazırladığım tarifleri yayınlamaya başladım.
Bugünkü tarifim, yeni çıkmaya başlayan tazecik sarımsaklarla hazırladığım bir cacık tarifi.
Taze sarımsağın tam zamanı, taneleri tamamen belli olmaya başlamadan önce salatalarınıza doğrayabilir, bu tarif gibi cacığını yapabilirsiniz.
Ben tarifi hazırlarken dereotu kullandım ama taze naneyle de nefis oluyor.
Birde bu tarifin adı cacık ama yoğurtlu salata-meze tarzında olduğu için, içine hiç su eklenmiyor.
Pek çok sebze, yenilebilir ot ve farklı malzemeler ile cacık hazırlayabilirsiniz.
Konu ile ilgili tarifler;
Brokoli Cacığı
Kuzukulağı Otu Cacığı
Buğday Cacığı
Şehriyeli Susuz Cacık
"Afiyetle Kalın"
TAZE SARIMSAK CACIĞI;
Malzemeler;
4 sap taze sarımsak,
1 adet orta boy salatalık,
5-6 dal dereotu,
2 veya 3 su bardağı yoğurt,
Tuz,
Üzeri için;
Sızma zeytinyağı,
Kırmızı pul biber,
Kuru nane.
TAZE SARIMSAK CACIĞI TARİFİ;
Taze sarımsakların baş kısmını kesin.
İyice yıkayın, ince ince doğrayın.
Salatalıkları iyice yıkayın, isterseniz kabuklarını soymadan rendeleyin.
Dereotunu yıkayıp, ince ince kıyın.
Doğradığınız malzemeleri derin bir kasenin içinde yoğurt ile karıştırın.
Damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin, karıştırın.
Servis yapacağınız tabak veya kaselere paylaştırın.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, kırmızı pul biber ve kuru nane serpin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...