15 Nisan 2019 Pazartesi

TAZE BAKLA DİZMESİ

Muhterem'le Afiyetle
Baharın müjdecisi olan sebze ve meyveler vardır.
Onlar tezgahlarda göründüğü anda bahar gelmiş demektir.
Bu sebzeler arasında taze bakla, sultani bezelye, enginar vardır ki bu sebzelerin ömürleri ne yazık ki çok uzun değildir.
Özellikle sultani bezelye 2 en fazla 3 hafta tezgahtadır.
Taze bakla da bir kaç haftadan sonra tanelenmeye başlar ve ortadan kaybolur.
Enginar ise Mayıs ayından itibaren körpeliğini kaybedip kılçıklanmaya başlar.
Tezgahlarda körpe halini bulabiliyorken bugün taze bakla ile hazırladığım bir tarif vereyim.
Tariften bahsedecek olursam;
Ben bu tarz sebzelerden her zaman dizme usulü zeytinyağlı yemeğini hazırlarım.
Daha önce bu yöntemle hazırladığım yemeklerin linklerini aşağıya ekliyorum.
Bu tarifte sebzelere yaprak sarma gibi muamele yapılıyor.
Onları tencereye, sıra sıra soğan ve domates dilimleri ile diziyorsunuz.
Üzerine sızma zeytinyağı ilave ediyorsunuz, az su ile ağır ağır pişiriyorsunuz.
Az su, zeytinyağı ve sebzelerin aroması ile nefis bir yemek oluyor.
Zeytinyağlı yemekleri seviyorsanız bu tarif yöntemi tam size göre😊




bakla tarifleri
Konu ile ilgili tarifler;

Bakla Tarifleri

Bamya Dizmesi

Taze Fasulye Dizmesi

Sultani Bezelye Dizmesi

zeytinyağlı bakla
TAZE BAKLA DİZMESİ;
Malzemeler;
Yarım kilo taze bakla,
2 adet orta boy kuru soğan,
3 adet orta boy domates,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 yemek kaşığı un,
1,5 su bardağı su,
Tuz.
Sunum için;
Dereotu.

TAZE BAKLA DİZMESİ TARİFİ;
Baklaların baş kısımlarını koparın, parmak uzunluğunda kesin.
Bol su ile yıkayıp, süzün.
Domatesleri yıkayın, halka halka doğrayın.
Soğanların kabuklarını soyun, yıkayın, halka halka doğrayın.

Dibi geniş karnıyarık veya pilav tenceresinin dibine yaprak sarma dizer gibi 1 sıra bakla dizin.

broad bean
Baklaların üzerine dilimlenmiş domateslerden 1 sıra dizin.

onion
Domateslerin üzerine 1 sıra dilimlenmiş soğan dizin.

Elinizde ki malzemeler bitinceye kadar 1 sıra bakla, 1 sıra domates, 1 sıra soğan olarak malzemeyi bitirin.
1 yemek kaşığı unu, 1,5 su bardağı su da karıştırın.
Yemeğe damak tadınıza uygun tuz serpin.
Üzerine unlu suyu dökün, yarım çay bardağı sızma zeytinyağını gezdirerek dökün.

Sarma pişirdiğiniz gibi üzerine bir tabak kapatın.

 Hararetli olmayan düşük ısıda ki ocakta ağır ağır pişirin.

Yemeğiniz piştikten sonra biraz soğuması için piştiği tencerede bekletin.

zeytinyağlı bakla
Yemeği bütünüyle alabilecek büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın.
Kenarlarını dereotu ile süsleyin.

broad bean recipes
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...