Korona virüs sebebiyle evde kaldığımız bu Ramazan günlerinde, sanırım bizi en çok aile iftarlarının olmaması üzüyor.
Elbette bir arada olmayı, birbirimize gidip gelmeyi hepimiz çok isteriz ama Allah korusun birisi bizim yüzümüzden, yada biz birisi yüzünden hastalanırsak bu bir araya gelemediğimizden daha çok bizi üzer.
Rabbim bu günleri sağlıcakla atlatmamızı, sağlıklı günlerde daha nice Ramazan iftarlarında yada aile masalarında bir araya gelmemizi nasip etsin İnşaAllah.
Bugünkü çorba tarifim, Ocak ayında ailece bir araya geldiğimiz akşam yemeğinin çorbasıydı.
Akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA
O günlerde virüs, Çin'de tüm hızıyla yayılmaya devam ediyordu, haberlerde gelişmelerini izliyorduk.
Virüs Avrupa da Ocak sonunda tespit edildi.
Ülkemizde ise ilk vaka 11 Mart'ta tespit edilmiş.
Yani Ocak ayında Korona virüs çok fazla üzerinde durduğumuz bir konu değildi, o günlerde yine birbirimize gidip geliyorduk.
Gelelim çorbamıza;
O gün akşam yemeği için annemi aradığımda, annem "Muradiye çorbası yaptım gelirken getiririz, sen akşam için ayrıca çorba yapma" dedi.
Akşam çorba annemden geldi, yemekte çorbamızı içtik.
"Tekrar ellerine sağlık annecim, çorba her zamanki gibi nefis olmuştu😍😍😍"
Ertesi gün çorbanın tarifini vermek için resimlerini çektim, ayrıca annemden tarifini aldım.
Muradiye çorbası nasıl bir şey? derseniz;
Ana malzemesi taze kabak, tavuk eti olan isteğe göre içine kırmızı biber eklenen, tereyağlı-sütlü-unlu meyanesi olan, kıvamı ve tadı şahane olan bir çorba.
Bazı tariflerde içine ayrıca şehriye ekleniyor ama biz hiç şehriyeli yapmıyoruz, bu halinden oldukça memnunuz.
Servis sırasında isterseniz üzerine naneli yağ veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz.
Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
MURADİYE ÇORBASI;
Malzemeler;
2 Adet orta boy kabak,
2 Adet tavuk budu veya tavuk göğsü,
1 adet kırmızı biber,
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ,
Meyanesi için;
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
2 su bardağı su veya tavuk suyu,
Tuz,
Servis için;
Kırmızı pul biber.
MURADİYE ÇORBASI TARİFİ;
Öncelikle tavuk butlarını suda haşlayın.
Haşlanan tavuk butlarını küçük parçalar halinde didin.
Not;
Butları haşladığınız suyu çorbada su yerine kullanabilirsiniz.
Kabakların kabuğunu soyun, küçük küpler halinde doğrayın.
Kırmızı biberi yıkayın, tohumlarını çıkarıp küçük küpler halinde doğrayın.
Tavaya zeytinyağı dökün, içine önce küp küp doğradığınız kabakları ve biberleri ilave edin.
Hep birlikte bir kaç dakika soteleyin.
Son olarak küçük parçalara ayırdığınız tavukları ilave edin bir kaç dakika sonra ocağı kapatın.
Not;
Bu işlemi kabaklar çorbanın içinde yok olmasın diri kalsın, ayrıca biraz daha lezzetlensinler diye yapıyoruz.
Çorba tenceresinin içinde tereyağını eritin.
İçine 2 tepeleme dolu yemek kaşığı un ilave edin.
4-5 dakika, un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Kavrulan unun üzerine azar azar sütü ve tavuk suyunu ilave edin.
Pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
Eğer topaklanırsa bu aşamada blender ile çırpabilirsiniz.
Daha sonra içine tavada sotelediğiniz kabak, biber ve tavuğu ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Servis sırasında isterseniz üzerine kırmızı pul biber veya kızdırılmış yağlı nane dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...