Kamber biberi ile geçen yıl bir tarif vermiş, Kamber biberi yaptığım diğer tarifleri yayınlamaya fırsat bulamadan mevsimi geçmişti.
Bugün, bugünlerde mevsimi gelen Kamber biberi ile hazırladığım bir tarif vereceğim.
Bu tarifte kamber biberinin içini, beyaz peynirli bir karışım ile dolduruyorsunuz.
Kaşar peynir ile üzerini kapatıp, fırında pişiriyorsunuz.
Kahvaltı veya diğer öğünlerde kullanabileceğiniz, biberin göz alıcı rengi ile masada göz dolduran nefis bir tarif.
Konu ile ilgili Tarifler;
Kamber Biberi Dolması 👈(Kamber Biberi hakkında ayrıntılı bilgiler bu yazıda)
PEYNİRLİ KAMBER BİBERİ;
Malzemeler;
4 adet kamber biber,
İç Malzemesi;
200 gram sert beyaz peynir,
6-7 dal maydanoz,
1 adet kırmızı biber,
Üzeri için;
Dilim kaşar peynir.
PEYNİRLİ, KAMBER BİBERİ TARİFİ;
Biberleri yıkayın, sap ve tohum kısmını çıkarın.
Kırmızı biberi minik minik doğrayın.
Maydanozları incecik doğrayın.
Beyaz peyniri ezin, maydanoz ve biber ile karıştırın.
Not;
Peynirin tuzu yeterli geldiği için ayrıca tuz eklemedim.
Hazırladığınız iç malzemesini biberlerin içine doldurun.
Üzerine küçük bir dilim kaşar peynir yerleştirin.
Yağlı kağıt serilmiş, fırına dayanıklı bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında kaşar peynir eriyinceye kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ellerinize sağlık çok güzel olmuş hemen yemek gerekiyor her halde kış için nasıl saklanabilir bir fikriniz var mı Tevhide
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilEvet, bu hali ile hemen yemek gerekiyor.
Kış için içleri temizlenmiş olarak biberleri poşetleyerek dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Çözdürdükten sonra içlerini doldurup, pişirebilirsiniz.