Köyde olduğumuz günlerde sadece yemek masası resimleri değil, kahvaltı ve çay masası da hazırlayıp resimlerini çektim.
Daha önce söylediğim gibi bunlar çoğu zaman kendimize hazırladığım mütevazi masalardı.
Bu masalar için hazırladığım menülerde, evde olan malzemelerle veya bahçede olan sebze meyveyi değerlendirmek için yaptığım tarifler oldu.
Bu mütevazi çay masasını hazırlamaya karar verdiğimde köyde elektrikler kesikti.
Bu yaz köyde sık sık kesilen elektrik bizim için çok sıkıntı oldu.
Bazen sabah 9'da gidip, akşam üzeri 18'e kadar gelmiyordu.
Elektrikle çalışan hiç bir şeyi kullanamıyorduk.
Fırın da elektirikli olduğu için çalışmıyordu, bende böreği tavada pişirdim.
Bu börek tarifi, habersiz gelen ani misafire hazırlamak için de, fırının olmadığı yerlerde de çok işe yarayan bir tarif.
Nebiye yengemizin bahçesindeki karalahananın yapraklarından sarma yaptım.
Karalahananın saplarını ve bazı yapraklarını da haşlayarak, ayrıca bol soğanlı-biberli kavurmasını hazırladım.
Paketi açılan ama bitmeyen bisküvileri değerlendirmek için muzlu bonbonlar hazırladım.
Bonbonları süslemek için bahçemizdeki çilekleri kullandım.
ÇAY MASASI MENÜSÜ;
Karalahana Sarması
Karalahanayı sararken blogda tarifi olmadığı için yapım aşamalarınında resmini çektim.
En kısa zamanda ayrıntılı tarifini yayınlayacağım.
Karalahana Kavurması
Karalahananın yapraklarını sarma yapmak için kullandım, sapları da çok sert olmayınca atmaya kıyamadım.
Hemen onları da biraz yaprakla birlikte ayrıca haşladım.
Bol soğanlı, biberli olarak pişirdim.
Bisküvili, Muzlu-Kayısılı Bonbon
Tarifi aşağıda 👇
BİSKÜVİLİ, MUZLU-KAYISILI BONBON;
Malzemeler;
2 su bardağı ufalanmış bisküvi,
2 adet küçük boy muz,
5-6 adet küçük doğranmış kuru kayısı,
Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi,
2 yemek kaşığı damla çikolata,
1 çay kaşığı toz tarçın,
Sunum İçin;
Küçük boy çilek ve nane yaprakları.
TARİFİ;
Bütün malzemeleri karıştırıp, kıvam alıncaya kadar hafifçe yoğurun.
Ellerinizi ıslatarak, hazırladığınız karışımdan iri bir ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
Servis tabağına dizin.
Üzerini nane yaprakları, çilek veya vişne gibi meyvelerle süsleyin.
"Afiyetle Kalın"
Daha ne olsun, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilKesinlikle öyle, daha ne olsun?
Son yıllarda, çay davetlerinde masalar çok sayıda tarifle doldurulduğu için bu masa onların yanında mütevazi kalıyor.