Uzun zamandır makarna tarifi vermemiştim, bugün farklı bir makarna tarifi vereceğim.
Bu tarif fırında pişen bir makarna tarifi.
Diğer tariflerden ayıran en önemli özelliği kamber biberin içinde pişmesi.
Ben bu tarifte kamber biber kullandım ama içi doldurulabilecek diğer biber çeşitleri ile de bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
Makarna modeli olarak, küçük boyutlarda olduğu için boncuk makarna tercih ettim.
Haşlanmış makarnanın içine kırmızı biber doğrayıp, biberlerin içine doldurdum.
Üzerine birer dilim kaşar yerleştirip, fırında pişirdim.
Bu tarifi köfte-tavuk veya et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.Konu ile ilgili tariflerim;
Kamber Biber ile hazırladığım tarifler;
Kamber Biber Dolması 👈(Kamber biberi hakkında ayrıntılı bilgi bu yazıda)
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 kilo kamber biberi,
Yarım paket boncuk makarna,
Kaşar Peynir,
Tereyağı, tuz.
Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Kamber biberlerinin tohumlarını çıkarın, yıkayıp, süzdürün.
Biberlerden birisini küp küp doğrayıp, makarnaya ilave edin.
Her biberin içine yarım çay kaşığı tereyağı yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...