25 Şubat 2008 Pazartesi

ETLİ PAZI SARMASI


Bugünlerde pazı en güzel şekline bürünmüş halde, tezgahlarda arz-ı endam ediyor.
Yaprakları o kadar güzel ve büyük ki,"beni al, beni sar" diye bağırıyor, sanki : )
Geçen hafta pazı aldım, yapraklarını sardım, saplarınıda kavurarak yumurtalı pişirdim.
Dün pazarda dolaşıyorken bir baktım yine çok güzel tam sarmalık pazı, tezgahlarda ki yerini almış.
Bu sefer yemeğini yada yumurtalısını yaparım diye aldım ama dayanamayıp, yine saracakmışım gibi geliyor.
Eğer sarmasını yapacaksanız artan saplarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Bir de o güzelim büyük yapraklarla pazılı fırın makarna yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


21 Şubat 2008 Perşembe

GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ


Sonunda balık pişirmek için de güveç aldım.
Ben balık yemiyorum ama yiyenler sevinsin.
Yağda pişmiş-kızarmış balık sevmeyen eşime bu güveçler feda olsun : )
Gezi sayfam Muhterem'le Geziye'nin ayakta kalmasını sağlayan gezilere eşimle birlikte çıkıyoruz.
Sağ olsun gitmek istediğim her yere beni götürüyor.
Ben ona bir güveç alıp, balık pişirmişim çok mu?
Bu yazdıklarımı okusa "gitmek istediğin, bir yer mi var?" diye soracak.
Yağ yaktığımı zannedecek ama değil.
Pazar günü karlı havada benim için Sultanahmet gezisine çıktığı için yazıyorum bunu, yani çıkarım yok : )
O günkü fırtına da beni kırmadı ve geziye çıktık ama tam anlamıyla donduk.
Bütün günün resimleri ve macerayı anlatan "İstanbul'a Kar Yağdı" başlıklı yazımı Muhterem'le Geziye sayfasında görebilirsiniz.
Yazı ve resimlerle yetinmeyip, elimde ki video çekimleri ve resimlerle, Görevimiz Tehlike müziği eşliğinde bir de video klip hazırladım.



GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ;
Malzemeler;
2 Adet büyük boy çipura,
3 adet domates,
4 adet sivri biber,
4 adet soğan,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
Defne yaprağı,tuz,2-3 kaşık zeytinyağı.
İsteğe bağlı;bir kaç diş sarımsak.
Yapılışı;
Çipuraları balıkçıda temizletip, üzerine bıçakla bir kesik attırın.
Güveç yoksa fırına dayanaklı tepsi yada Borcam'la pişirebilirsiniz.
Sebzeleri iri doğrayıp, güvecin içine yerleştirin.
Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp, sebzelerin üzerine yerleştirin.
Defne yaprağını da yerleştirdikten sonra tuz serpin.
Balıkları yıkayıp, süzün.
Tuzunu ekleyip, sebzelerin üzerine balıkları yerleştirin.
Güveç başına 2 kaşık zeytinyağı ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında, sebzeleri yanmasın diye üzerini folyo ile kapatarak pişirin.
Pişmesine 15-20 dakika kala, balıkların üzerinde ki folyoyu alarak kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Limon dilimleri ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhteremle Geziye güncellendi.
Pazar günü yağan kardan sonra Sultanahmet civarını ve Gülhane Parkı'nı merak ediyorsanız, bakınız, Muhterem'le Geziye-İstanbul'a Kar Yağdı




18 Şubat 2008 Pazartesi

YALANCI İSKENDER

YE # 31 BAYAT EKMEKLER=YALANCI İSKENDER
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu;Bayat ekmekler.
Ev Sahibimiz;  "Soframız" sitesinden Hale Hanım.
Tarifimin adı;Yalancı İskender.
Bu tarifi bayat ekmeğim olduğu zaman da hazırlıyorum, taze pide kullanarakta hazırlıyorum.
Daha önce de hazırladığım ve yayınladığım tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifi yayınlamak için bugün son gün ama benim aklımdan tamamen çıktığı için, az önce yazıyı yazmaya başladım, Allah'tan tarifimi daha önce hazırlamıştım : )
Kaç gündür aklın nerde? diye soracak olursanız, tabi ki "aklım, karda" derim.
Günlerdir beklediğim "yağar yağmaz kendimi Sultanahmet'e atacağım" dediğim kar nihayet yağdı ve ben hem dün, hemde bugün Sultanahmet-Gülhane-Sirkeci dolanıp duruyorum.
Sizin için harika resimler ve videolar çektim.
En kısa zamanda hepsini yayınlayacağım.