13 Mayıs 2008 Salı

İÇ BAKLALI ENGİNAR

Baharın müjdecisi bakla demiştik, ya enginar?
Enginar da en az bakla kadar baharı müjdeleyen sebzeler arasında yerini alır.
Faydaları derseniz saymakla bitmez.
Her yıl yaşımız kadar enginar yememiz gerektiğini,
hiç yemesek bile, senede bir tarlasından geçmemiz gerektiğini söyleyen lafları sık sık duyarız.
Bunlar işin varsayım tarafı ama çok ilaç kullananıp karaciğeri yorgun düşenler, kolesterolü yüksek olanlar için de enginar tavsiye ediliyor.
Peki bahar müjdecisi olan bakla ve enginarı bir tarifte kullanmaya ne dersiniz?
Bakla içlerini soymak can sıkıcı ama sakın soymayı ihmal etmeyin.
Enginarlı diğer tariflerim BURADA

"Afiyetle Kalın"


11 Mayıs 2008 Pazar

SÜRPRİZ KURABİYE

biskrem kurabiye 
ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!
Bugün anneler günü, bütün annelerin ve geleceğin annelerinin günü kutlu olsun.
Tarifimiz sürpriz kurabiye, dış görünüşü ile pudra şekerli bir kurabiyeden farkı olmayan ama ısırdığınız zaman sizi içindeki muhallebi ile şaşırtan bir tarif.
Orjinal tarifte içinde ki muhallebi sade olarak hazırlanıyor.
Fakat bir kaç kere misafirlerim içindekinin muhallebi değilde, pişmemiş hamur kalmış kurabiye olduğunu zannettikleri için artık kakaolu pişiriyorum.
Şimdiki haliyle bir nevi biskrem : )
Not;
Bu tarifi hazırlarken muhallebisini kendiniz hazırlayabilirsiniz veya 1 paket kakaolu pudingi pişirip soğutarak iç malzemesi olarak kullanabilirsiniz.
Puding soğuduğu zaman kaşıkla alıp, rahatlıkla kurabiyenin içine yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


8 Mayıs 2008 Perşembe

MAYALI KESME POĞAÇA

mayalı poğaça

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22=MAYALI KESME POĞAÇA
22. Etkinliğimizin ev sahibi; "Fatoştuncay" blogunun sahibi Fatoş Hanım.
Doğrusu etkinliğin süresinin uzatılmasına çok sevindim.
Haftada bir olunca yetişmek biraz zor oluyordu.
Bu etkinliğe mayalı kesme poğaça tarifi ile katılıyorum.
Bu poğaçalar yumuşacık, puf puf oluyor.
Üzerine susam, çörek otu serpebilirsiniz, ben bu sefer değişiklik olsun çekirdek serptim.