Nisan yada Mayıs ayında yemek dergileri enginara özel tarifler veriyorlar.
Çoğu hepimizin bildiği klasik enginar tarifleri.
Lezzet'in Nisan sayısında ise "asma yaprağında enginar dolması" adında nefis bir enginar dolması tarifi vardı.
Ben ismi ve resmi gördüğüm anda sanki o asma yaprağının hafif buruk ve mayhoş tadını ağzımda hissettim.
"Ben bunu mutlaka denemeliyim" diyerek ilk fırsatta aldığım enginarları dergide ki tarife göre pişirdim.
İnanın lezzeti bir harika oluyor, asma yaprağının verdiği o buruk tat enginara çok yakışıyor.
Niyetim dergide ki gibi ve daha önce yaptığım "kereviz dolması" gibi bembeyaz yani salçasız yapmaktı ama artan asma yapraklarını da sarınca yaprakların üzerine salçalı sos dökmeden duramadım.
NOTLAR;
Enginarları asma yaprağı ile tamamen sarıp, içine pirinçli içi yerleştirdim (dergide bohça usulü yapılmış, enginar doldurulduktan sonra asma yaprağı ile bohça gibi kapatılmış)
Pişerken pirinçler dağılmasın diye pirinçlerin üzerine birer asma yaprağı kapattım.
Yaprağınız büyükse tek yaprakla, küçükse bir kaç yaprağı birleştirerek enginarı kaplayabilirsiniz.
Bugünlerde taze asma yaprağı bol bol mevcut, mevsimindeyken salamurasını değilde tazesini haşlayıp, kullanmanızı öneririm.
Ben dolma içlerimi hiç kavurmadan çiğ olarak kullanıyorum.
Bu tariftede malzemeleri çiğ olarak karıştırıp, doldurdum.
"Afiyetle Kalın"
Çoğu hepimizin bildiği klasik enginar tarifleri.
Lezzet'in Nisan sayısında ise "asma yaprağında enginar dolması" adında nefis bir enginar dolması tarifi vardı.
Ben ismi ve resmi gördüğüm anda sanki o asma yaprağının hafif buruk ve mayhoş tadını ağzımda hissettim.
"Ben bunu mutlaka denemeliyim" diyerek ilk fırsatta aldığım enginarları dergide ki tarife göre pişirdim.
İnanın lezzeti bir harika oluyor, asma yaprağının verdiği o buruk tat enginara çok yakışıyor.
Niyetim dergide ki gibi ve daha önce yaptığım "kereviz dolması" gibi bembeyaz yani salçasız yapmaktı ama artan asma yapraklarını da sarınca yaprakların üzerine salçalı sos dökmeden duramadım.
NOTLAR;
Enginarları asma yaprağı ile tamamen sarıp, içine pirinçli içi yerleştirdim (dergide bohça usulü yapılmış, enginar doldurulduktan sonra asma yaprağı ile bohça gibi kapatılmış)
Pişerken pirinçler dağılmasın diye pirinçlerin üzerine birer asma yaprağı kapattım.
Yaprağınız büyükse tek yaprakla, küçükse bir kaç yaprağı birleştirerek enginarı kaplayabilirsiniz.
Bugünlerde taze asma yaprağı bol bol mevcut, mevsimindeyken salamurasını değilde tazesini haşlayıp, kullanmanızı öneririm.
Ben dolma içlerimi hiç kavurmadan çiğ olarak kullanıyorum.
Bu tariftede malzemeleri çiğ olarak karıştırıp, doldurdum.
"Afiyetle Kalın"