Kuzu etini genelde ya kuşbaşı olarak, yada parçalara ayrılmış-kemikli olarak alıp pişiriyoruz.
Geçen hafta hiç parçalanmamış, bütün olarak kuzu but aldık.
Pişirmeden önce parçalayıp, görüntüsünü bozmak istemediğim için bütün olarak pişirdim.
Ocakta hiç bir işleme tabi tutmadan, kızartması dahil hepsini fırında yaptım.
Benim fırınım doğalgazlı olduğu için, çok ağır pişiriyor.
Böyle bir butu, tam 3 saatte pişirdim.
Neyseki doğalgaza henüz zam gelmemişti : )
Elektrikli bir fırında bu süre biraz daha kısa olabilir.
Diğer kuzu eti tariflerim için bakınız;
Fırında Kemikli Kuzu Eti
Tencerede Kuzu Şiş
Kuzu Şiş
"Afiyetle Kalın" FIRINDA SEBZELİ KUZU BUT;
Malzemeler;
1 adet kuzu but,
6-7 adet küçük boy patates,
Yarım kilo mantar,
1 kase cherry domates,
1 kase arpacık soğan,
6-7 adet sivri biber,
6-7 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,Alüminyum folyo.
TARİFİ;
Kuzu budunu yıkayın, fırın tepsisine yerleştirin, bıçakla bir kaç yerini kesin.
Kestiğiniz yerlere soyduğunuz sarımsakları yerleştirin.
Zeytinyağı ve kekiği üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış fırında, üzerini folyo ile örtmeden üst kısmı kızarıncaya kadar, biraz pişirin.
TARİFİ;
Kuzu budunu yıkayın, fırın tepsisine yerleştirin, bıçakla bir kaç yerini kesin.
Kestiğiniz yerlere soyduğunuz sarımsakları yerleştirin.
Zeytinyağı ve kekiği üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış fırında, üzerini folyo ile örtmeden üst kısmı kızarıncaya kadar, biraz pişirin.
İç kısmının da pişmesi için biraz daha fırında kızartın.
Patatesler küçükse bütün olarak, büyükse ikiye yada dörde bölerek tepsiye yerleştirin.
Tepsiye salçalı suyu ve yemeğin tuzunu ilave edip, bu sefer üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak fırına verin.
Sebzeler piştikten sonra fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
"Afiyet Olsun"