3 Kasım 2008 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ KUZU BUT

Eşimin kuzu etini çok sevdiğini daha önce belirtmiştim.
Kuzu etini genelde ya kuşbaşı olarak, yada parçalara ayrılmış-kemikli olarak alıp pişiriyoruz.
Geçen hafta hiç parçalanmamış, bütün olarak kuzu but aldık.
Pişirmeden önce parçalayıp, görüntüsünü bozmak istemediğim için bütün olarak pişirdim.
Ocakta hiç bir işleme tabi tutmadan, kızartması dahil hepsini fırında yaptım.
Benim fırınım doğalgazlı olduğu için, çok ağır pişiriyor.
Böyle bir butu, tam 3 saatte pişirdim.
Neyseki doğalgaza henüz zam gelmemişti : )
Elektrikli bir fırında bu süre biraz daha kısa olabilir.

Diğer kuzu eti tariflerim için bakınız;

Fırında Kemikli Kuzu Eti

Tencerede Kuzu Şiş

Kuzu Şiş

"Afiyetle Kalın" FIRINDA SEBZELİ KUZU BUT;
Malzemeler;
1 adet kuzu but,
6-7 adet küçük boy patates,
Yarım kilo mantar,
1 kase cherry domates,
1 kase arpacık soğan,
6-7 adet sivri biber,
6-7 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,Alüminyum folyo.


TARİFİ;
Kuzu budunu yıkayın, fırın tepsisine yerleştirin, bıçakla bir kaç yerini kesin.
Kestiğiniz yerlere soyduğunuz sarımsakları yerleştirin.
Zeytinyağı ve kekiği üzerine sürün.


Önceden ısıtılmış fırında, üzerini folyo ile örtmeden üst kısmı kızarıncaya kadar, biraz pişirin.


Suyunu salıp çektikten, üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp, üzerine geniş iki kesik atın.
İç kısmının da pişmesi için biraz daha fırında kızartın.


Sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
Patatesler küçükse bütün olarak, büyükse ikiye yada dörde bölerek tepsiye yerleştirin.


Biber salçasını 2-3 su bardağı su ile sulandırın.
Tepsiye salçalı suyu ve yemeğin tuzunu ilave edip, bu sefer üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak fırına verin.
Sebzeler piştikten sonra fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

31 Ekim 2008 Cuma

KİNG TOP'LU PASTA

doğum günü pastası
Bugün kızım Hilal'in doğum günü.
Hayırlısıyla 17 yaşına girecek.
Pastayı bugün yapacaktım ama dün "hemen yapalım" diye tutturdu : )
Markete gidip, daha önce planladığımız malzemeleri aldık.
Akşam beraber pastayı yaptık.
Bana en büyük yardımı King Top'ların ambalajını açmak oldu : )
Eşim işten gelip pastayı görünce ilk sözü "üstüne köfte dizmişsiniz gibi görünüyor" oldu.
Ama yerken tadı hiç köfteye benzemiyordu : )
Pastaya kızım karar verdi, en sevdiği abur cuburları pastasının süslenmesinde kullanmamızı istedi.
En sevdiği abur cuburda jelibondur, bir ara Haribo'nun böğürtlen şeklindeki jelibonları ile süslememizi teklif etti.
Aman dedim, ben King Top'a razıyım.
Pasta kekini hazır aldım, kakaolu pasta kekini tercih ettik.
Kenarlarını file fındık ile kapladım.
İçine damla çikolata ve muz yerleştirdim.
"Afiyetle Kalın"

king top
KİNG TOP'LU PASTA;
Malzemeler;
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı,
İçinde 20 adet olanlardan 1 kutu King Top,
3 adet muz,
2 su bardağı portakal suyu,
1 çay bardağı damla çikolata,
1 kutu vanilyalı pasta kreması,
1,5 su bardağı soğuk süt,
1 yemek kaşığı margarin,
1 su bardağı file fındık.
Yapılışı;
Pasta tabanının alt katını içinden çıktığı ambalajın üzerine yerleştirin (yüksekte olunca kenarlarını sıvamak, kuruyemiş yapıştırmak daha kolay oluyor)
Hazır pasta tabanları kuru olduğu için portakal suyu veya başka bir meyva suyu ile yada nescafe ile ıslatmak gerekiyor.
Islattığınız kekin üzerine margarin ve soğuk süt ile çırptığınız pasta kremasından sürün.
Üzerine muzları dilimleyip,dizin. Damla çikolataları serpin.
Diğer kekide ıslatıp, muzların üzerine kapatın.
Pasta kreması ile pastanın her yerini kaplayın.
Kenarlarının çok muntazam olmasına gerek yok, kuruyemiş yapıştırınca bütün kusurlar kapanıyor.
File fındığı pastanın kenarlarına yapıştırın.
Pastayı servis tabağına alın.
Üzerine King Top'ları dizin.
King Top'ların aralarını ve pastanın üst ve alt kenarlarını krem şanti ve damla çikolata ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"

28 Ekim 2008 Salı

BLOGSPOT YASAĞI KALKTI!

Çok şükür bu yazıyı normal şartlarda Blogspot'ta yazıyorum.

Yasak uygulanmaya başladığından beri hiç tadım tuzum yoktu.

İlk göz ağrım Blogcu vardı ama inanın hiç içimden orada yazı yazmak gelmedi.

Üstelik arkadaşlarımın çogu Blogspot'taydı ve ben hiç birinin sayfasına giremiyordum.

İnşallah başka yasaklarla karşılaşmayız ve yayınlarımıza devam ederiz.
Darısı diğer yasaklıların, özellikle You Tube' un başına!

Hepimize geçmiş olsun.