19 Kasım 2008 Çarşamba

SOĞAN SALATASI


Soğan salatası belki tek başına tercih edilmez ama özellikle tüm "balık" yemeklerine,
"Arnavut ciğeri" ne ve daha pek çok yemeğe eşlik eder.
Tabi bu salatayı evde olduğunuz, dışarı çıkmadığınız bir akşam yemenizde toplum açısından fayda var : )
Damak tadınıza göre nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

SOĞAN SALATASI;
Malzemeler;
2 adet kırmızı balık soğanı,
2 adet beyaz soğan,
4-5 dal maydanoz,
1 yemek kaşığı sumak,
3 yemek kaşığı nar ekşisi,
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz, limon dilimleri.
Yapılışı;
Kuru soğanları soyup, yıkayıp, piyazlık doğrayın.
Üzerine biraz tuz serpip, ovun.
İncecik doğradığınız maydanozları ,sumağı ekleyip, karıştırın.
Nar ekşisi ve zeytinyağı ile karıştırın.
Limon dilimleri ile süslediğiniz tabağa yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

17 Kasım 2008 Pazartesi

KABAK TATLISI

Muhterem'le Afiyetle

Tam balkabağı mevsimindeyiz, her yerde kabak bulmak mümkün.
Kabağı bütün de alabilirsiniz, kesilip-doğranmış olarakta alabilirsiniz.
Kabak tatlısı bizim evde sevilerek tüketiliyor, hamur tatlısı olmadığı için evdekiler daha bir gönül rahatlığı ile yiyorlar.
Ben kabak tatlısını klasik usulde değil, portakal suyu ile ve daha az şekerle pişiriyorum.
Klasik usülde pişirmek için;
Kabakları doğrayıp, üzerine toz şekeri serpiyorsunuz (2 kilo kabak-2 kilo toz şeker)
1 gece bekletip, saldığı su ile ağır ateşte pişiriyorsunuz.
Benim tarifimde; kabağı doğrayıp, üzerine su ve portakal suyu döküp, şekerini ekliyorsunuz ve ağır ateşte pişiriyorsunuz.
Eğer kabak tatlınız artarsa, artan tatlıyı değerlendirmenin çeşitli yolları var.
Birinden biri mutlaka sizin için, özellikle portakalda kabak tatlısını tavsiye ederim.
Bakınız;
Portakalda Kabak Tatlısı

Kabaklı Pasta

Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı

"Afiyetle Kalın"


KABAK TATLISI; 
Malzemeler;
2 kilo kabak,
1 kilo toz şeker,
1 su bardağı portakal suyu,
1 su bardağı su,
1 adet çubuk tarçın,  
Servis için;
Ceviz, kaymak, tarçın.

KABAK TATLISI TARİFİ;
Kabakları iri dilimler halinde doğrayıp, karnıyarık tenceresi gibi dibi geniş bir tencereye dizin.
Üzerine toz şekeri serpin, portakal suyunu, çubuk tarçını ekleyip, tencereyi ocağa yerleştirin.
Kısık ateşte kabaklar pişinceye kadar ağır ağır pişirin.
Soğuyan kabakları servis tabağına yerleştirin.
Kaymak ve ceviz ile servis yapın.
Birde tarçın serperek yemenizi öneririm.
"Afiyet Olsun"

13 Kasım 2008 Perşembe

BLOG OYUNU= HURAFELER

Yepyeni bir blog oyununda sobelendim.
Sobe sahibimiz yeni anne olan Mavi ve Portakal blogundan Fatoş.
Fatoş, yeni doğan kızı için Su Defnesi isminde bir blog oluşturdu.
Konumuz; Hurafeler ama hamilelik ve lohusa hurafeleri.
Ben bu işleri atlatalı çok oldu ama yinede bildiklerimi yazayım.