2 Aralık 2008 Salı
GARNİTÜRLÜ PATATES SALATASI
Patates salatasını nasıl hazırlarsınız?
Bol kıvırcık-soğan ve limonla mı?
Bir adı da "Paşa Pilavı" olan haşlanmış yumurta ve taze soğanla mı?
Yoksa garnitürle mi?
Ben garnitürlü olanını tercih ediyorum.
Eskiden mayonez ekliyordum ama sıcakta mayonez yumurta kokunca bir bıraktım, bir daha hiç eklemedim.
Şimdi yağ-tuz-limon eşliğinde kendi doğal rengi ile servis yapıyorum.
Hazır garnitürler patates-havuç ve bezelye içeriyor, isterseniz garnitürü hazır almadan kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Zaten ana malzememiz haşlanmış patates, küçük zar şeklinde doğranmış havuçları haşlayarak havucu elde edip, bezelye için konserve bezelye kullanabilirsiniz.
Közlenmiş kırmızı biber-mısır konsevesi ve salatalık turşusu da ekleyip, dereotu veya maydanoz doğradınız mı salatanız hazır demektir.
"Afiyetle Kalın"
GARNİTÜRLÜ PATATES SALATASI;
Malzemeler;
6-7 adet haşlamalık patates,
2 adet zar boyutunda doğranmış havuç,
1 su bardağı bezelye konservesi,
1 küçük kutu mısır konservesi,
Közlenmiş kırmızı biber,
5-6 adet kornişon turşu,
5-6 dal maydanoz veya dereotu,
2 adet taze soğan (isteğe bağlı),
Sos için;
Zeytinyağı-limon ve tuz.
TARİFİ;
Patatesleri haşlayıp, soğumasını bekleyin.
Patatesi sıcak doğradığınız zaman dağılma ihtimali çok yüksek, onun için mümkün olduğunca erken haşlayıp, soğuması için bekleyin.
Soğuyan patatesleri küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız patateslere bezelyeyi, zar büyüklüğünde doğradığınız ve haşladığınız havuçları, mısırı, yine zar büyüklüğünde doğradığınız kırmızı biber ve kornişon turşularını, incecik doğradığınız maydanozu ve taze soğanı ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırın.
1 çay bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyunu ve tuzunu ekleyip, karıştırın.
"Afiyet Olsun"
28 Kasım 2008 Cuma
ÇİKOLATALI MEYVALAR
YE # 39 ÇOCUK YEMEKLERİ=ÇİKOLATALI MEYVALAR
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu ; Çocuk yemekleri.
Ev sahibimiz ; "Mimar aşçı" blogundan Kübra'ya kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu ; Çocuk yemekleri.
Ev sahibimiz ; "Mimar aşçı" blogundan Kübra'ya kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Bu etkinlik sayesinde iştahsız çocuklara yemek yedirecek tarifleri, sevmedikleri ama faydalı olan sebze meyvayı yedirme yöntemlerini öğreneceğiz.
Oğlum ve kızımda hiç iştah sorunlarımız olmadı ama çevremde pek çok annenin elinde kaşıkla çocuğunun peşinden koştuğunu biliyorum.
Bu tarifte çikolata sosuna ve kuruyemişe bulanmış meyvalar var.
Çocuklar muzu hiç işlem yapmasanızda severek yer ama elma-armut gibi meyvaları pek tercih etmezler.
Resimde gördüklerinizin arasında elma-armut-muz-kivi var.
Çocuklar çikolata bulanan her meyvayı severek yiyeceklerdir.
Köfte sevmeyen, yemek istemeyen çocuklar için de bakınız; Çubuklu köfte
"Afiyetle Kalın"
ÇİKOLATALI MEYVALAR;
Malzemeler;
Mevsim meyvaları elma-armut-muz-kivi-portakal,
1 su bardağı süt,
Yarım paket çikolata sosu,
50 gram çikolata,
Çöp şiş,
Üzerini süslemek için; Kuruyemiş.
TARİFİ;
Çikolata sosunu süt ile pişirin.
Sıcakken içine çikolatayı ekleyin, karıştırarak erimesini sağlayın.
Meyvaları soyup, istediğiniz gibi kesin.
Geniş olan elma ve armuttan kurabiye kalıplarının yardımı ile şekiller çıkarabilirsiniz.
Kestiğiniz meyvaları çöp şişe geçirin.
Çikolata sosuna batırıp, sosun kuruması için yağlı kağıdın üzerine bırakın.
Sosun üzerine kuruyemiş serpmeyi unutmayın.
Portakalı ortadan kesip, yarısını servis tabağına ters olarak yerleştirin.
Çevresine yarım ay şeklinde doğradığınız kivileri dizin.
Sosu kurumuş ve sertleşmiş olan meyvaların şişlerini portakala batırıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
25 Kasım 2008 Salı
MUHALLEBİ ÜZERİNDE KABAK TATLISI
Kabak tatlısı artınca yaptıklarımdan birisi bu tariftir.
Diğeri de Portakalda Kabak Tatlısıdır.
Bu tarifi uygularken muhallebiyi tepsiye döküp, üzerini kabak tatlısı ile kaplayabilirsiniz.
Ya da bu şekilde kaselere-kuplara doldurup, üzerine kurabiye kalıbının yardımı ile kabak tatlısını şekilli bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
MUHALLEBİ ÜZERİNDE KABAK TATLISI;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı margarin,
1 bardak un,
1 litre süt,
1 bardak toz şeker,
1 paket vanilya,
Yarım çay bardağı kurutulmuş meyva veya meyva şekerlemesi,
4-5 dilim kabak tatlısı,
Yaprak şeklinde gofret.
Yapılışı;
Margarini eritip, içine unu ekleyin ve biraz kavurun.
Ilık durumdaki sütü una ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin.
Topaklanırsa blender ile çırpın.
Un ve sütün içine şekeri, vanilyayı ve meyva kurusunu ekleyin.
Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
Kabak tatlısını ezerek püre yapın.
Kurabiye kalıbının içine kabak tatlısı püresi yerleştirerek şekil verin.
Kalıptan çıkardığınız kabak tatlısı püresini, muhallebinin ortasına yerleştirin.
Yaprak şeklinde ki gofret veya kuruyemişle süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Diğeri de Portakalda Kabak Tatlısıdır.
Bu tarifi uygularken muhallebiyi tepsiye döküp, üzerini kabak tatlısı ile kaplayabilirsiniz.
Ya da bu şekilde kaselere-kuplara doldurup, üzerine kurabiye kalıbının yardımı ile kabak tatlısını şekilli bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
MUHALLEBİ ÜZERİNDE KABAK TATLISI;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı margarin,
1 bardak un,
1 litre süt,
1 bardak toz şeker,
1 paket vanilya,
Yarım çay bardağı kurutulmuş meyva veya meyva şekerlemesi,
4-5 dilim kabak tatlısı,
Yaprak şeklinde gofret.
Yapılışı;
Margarini eritip, içine unu ekleyin ve biraz kavurun.
Ilık durumdaki sütü una ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin.
Topaklanırsa blender ile çırpın.
Un ve sütün içine şekeri, vanilyayı ve meyva kurusunu ekleyin.
Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
Kabak tatlısını ezerek püre yapın.
Kurabiye kalıbının içine kabak tatlısı püresi yerleştirerek şekil verin.
Kalıptan çıkardığınız kabak tatlısı püresini, muhallebinin ortasına yerleştirin.
Yaprak şeklinde ki gofret veya kuruyemişle süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)