Bu ay Yaman Etkinliğin konusu "Kırmızı Meyveler" olarak belirlendi.
Ev sahibimiz Yemek Kokusu blogunun sahibi, Tuğba Hanım.
Mevsimin getirdiği kırmızı meyvelerin arasından ben vişneyi tercih ettim.
Bu tatlıyı istediğiniz meyve ve jöle ile hazırlayabilirsiniz.
Diğer vişneli tariflerim;
İrmikli Vişne Muhallebili Tatlı
Vişneli Tart ve Tartölet
Birde kirazla yaptığım ama vişnelide çok güzel olan bir tarifim var.
Kirazlı Jöleli Puding
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 su bardağı vişne,
1 paket Dr. Oetker vişneli jöle,
Muhalebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Süslemek için; nane yaprakları.
Yapılışı;
Vişnelerin çekirdeklerini çekirdek çıkarma aleti ile çıkarın.
Jöleyi üzerinde ki tarife göre pişirin.
Pişen jöleyi sürekli karıştırarak biraz soğutun.
Krem karamel kaplarını su ile çalkalayıp, içine vişne tanelerinden yerleştirin.
Ilık haldeki jöleyi vişnelerin üzerine dökün.
Jöle vişnelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır.
İçindeki jölenin donması için krem karamel kaplarını buzdolabına yerleştirin.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi jöleyi eritmemesi için, karıştıra karıştıra soğutun.
Üzerinin kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkardığınız vişneli jölelerin üzerine yerleştirin.
Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Servis için;
Krem karamel kaplarını servis tabağına ters çevirin.
Eğer kalıptan çıkmakta direnirse, bıçakla bir kenarından hafif aralayarak hava girmesini sağlayın.
Servis tabağını nane yaprakları ve vişne ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"