YAMAN ETKİNLİK - KIRMIZI MEYVELER
Bu ay Yaman Etkinliğin konusu "Kırmızı Meyveler" olarak belirlendi.
Ev sahibimiz Yemek Kokusu blogunun sahibi, Tuğba Hanım.
Mevsimin getirdiği kırmızı meyvelerin arasından ben vişneyi tercih ettim.
Bu tatlıyı istediğiniz meyve ve jöle ile hazırlayabilirsiniz.
Diğer vişneli tariflerim;
İrmikli Vişne Muhallebili Tatlı
Vişneli Tart ve Tartölet
Birde kirazla yaptığım ama vişnelide çok güzel olan bir tarifim var.
Kirazlı Jöleli Puding
"Afiyetle Kalın"
VİŞNELİ JÖLELİ TATLI;
Malzemeler;
2 su bardağı vişne,
1 paket Dr. Oetker vişneli jöle,
Muhalebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Süslemek için; nane yaprakları.
Yapılışı;
Vişnelerin çekirdeklerini çekirdek çıkarma aleti ile çıkarın.
Jöleyi üzerinde ki tarife göre pişirin.
Pişen jöleyi sürekli karıştırarak biraz soğutun.
Krem karamel kaplarını su ile çalkalayıp, içine vişne tanelerinden yerleştirin.
Ilık haldeki jöleyi vişnelerin üzerine dökün.
Jöle vişnelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır.
İçindeki jölenin donması için krem karamel kaplarını buzdolabına yerleştirin.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi jöleyi eritmemesi için, karıştıra karıştıra soğutun.
Üzerinin kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Soğuyan muhallebiyi buzdolabından çıkardığınız vişneli jölelerin üzerine yerleştirin.
Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Servis için;
Krem karamel kaplarını servis tabağına ters çevirin.
Eğer kalıptan çıkmakta direnirse, bıçakla bir kenarından hafif aralayarak hava girmesini sağlayın.
Servis tabağını nane yaprakları ve vişne ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
21 Temmuz 2009 Salı
19 Temmuz 2009 Pazar
SÜTLÜ İRMİK HELVASI
MÜBAREK MİRAÇ KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN.
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan, evladı olmayana hayırlı evlad,
rızgı dar olanlara bolluk, sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
Bu tarifi bir kaç yıl önce irmik paketinin üzerinde görüp, denemiştim.
Helva yapacağım zaman bu tarife göre yapıyorum.
Fıstık veya cevizi çok kararmasın diye önceden değil, irmikle birlikte kavuruyorum.
"Afiyetle Kalın"
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan, evladı olmayana hayırlı evlad,
rızgı dar olanlara bolluk, sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
Bu tarifi bir kaç yıl önce irmik paketinin üzerinde görüp, denemiştim.
Helva yapacağım zaman bu tarife göre yapıyorum.
Fıstık veya cevizi çok kararmasın diye önceden değil, irmikle birlikte kavuruyorum.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
500 gram irmik,
1 çay bardağı dolmalık fıstık veya ceviz,
300 gram tereyağı,
Şerbet için;
Şerbet için;
3,5 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı süt,
2 su bardağı su.
Yapılışı;
Süt, su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın.
Tereyağını eritin.
İçine irmik ve dolmalık fıstığı ilave edin.
İrmik ve fıstığın rengi sararıncaya kadar (tahminen 30 dakika) ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Hazırladığınız şerbeti kavurduğunuz irmiğe ilave edin.
İyice karıştırın.
Bir köşesinden hava alacak şekilde kapağını kapatıp, dinlendirin.
Servis yapıyorken yanına ayrıca ceviz ilave edebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
14 Temmuz 2009 Salı
ŞEFTALİLİ VE ÇAYLI İÇECEK
Bu sıcak havalarda sayfama içecekler kategorisi açmaya karar verdim.
Bazen yemek dergi ve kitaplarında çok güzel içeceklerin tarifi veriliyor.
Beğendiklerimi deneyip, tarifleri buradan sizlerle paylaşacağım.
İlk tarifimiz "şeftalili ve çaylı içecek" içinde 1 bardak demlenmiş çay, şeftali suyu, limon suyu var.
Bizim hoşumuza gitti, limonatadan farklı, alternatif içecek arayanlar için güzel bir seçenek.
"Afiyetle Kalın"
Bazen yemek dergi ve kitaplarında çok güzel içeceklerin tarifi veriliyor.
Beğendiklerimi deneyip, tarifleri buradan sizlerle paylaşacağım.
İlk tarifimiz "şeftalili ve çaylı içecek" içinde 1 bardak demlenmiş çay, şeftali suyu, limon suyu var.
Bizim hoşumuza gitti, limonatadan farklı, alternatif içecek arayanlar için güzel bir seçenek.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)