15 Eylül 2009 Salı

KREMALI-TAVUKLU PATATES

Kremalı Patatesi ailece çok seviyoruz.
Kalorisi yüzünden çok fazla yapmamaya çalışıyorum ama lezzeti yüzünden bunda pek başarılı olamıyorum.
İlk zamanlar sadece kremalı patates yapıyordum, son dönemde ise tavuklu ve kırmızı biberli yapıyorum.
Birde misafirler için tek kişilik sufle kabında pişiriyorum.
Sunum olarak sufle kapları çok pratik ve şık oluyor.
*Bu resimleri çektiğim akşam ışıklarım kesikti, o yüzden resimler biraz karanlık çıktı.
"Afiyetle Kalın"

14 Eylül 2009 Pazartesi

KIZARMIŞ EKMEK ve PİDELİ SALATA

Bayat ekmek ve pideleri değerlendirme tariflerine devam ediyorum.
Bu tarifte bayat pide ve ekmekleri küp küp doğrayıp, yumurta ile kızartıyorsunuz ve peynirli, maydanozlu, domates salatasının içine ekliyorsunuz.
Bu şekilde ekmeği yumurta ile kızartmış olmanın verdiği ağırlık olmuyor.
Oldukça basit, bir o kadar da sevilerek yenen bir tarif.
"Afiyetle Kalın"

KIZARMIŞ EKMEK ve PİDELİ SALATA;
Malzemeler;

1 adet bayat pide veya ekmek,
2 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
3 adet domates,
2 adet salatalık,
4 adet sivri biber,
yarım demet maydanoz,
1 küçük kalıp beyaz peynir,
Tuz ve zeytinyağı.
Yapılışı;
Bayat ekmek veya pideyi küp küp doğrayın.
Yumurtaları çırpın ve içine 1 çay bardağı su ekleyin.
Küp küp doğradığınız pideleri yumurtalı karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartın.
Salata malzemelerini doğrayarak domates salatası yapın.
Kızarttığınız pideleri salatanın üzerine yerleştirin.
Beyaz peyniride küp küp doğrayarak salataya ekleyin.
Tuz ve az zeytinyağı ekleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 Eylül 2009 Cumartesi

KREMALI PATATES

Kremalı patatesi ilk defa Yemekteyiz yarışmasının 1. hafta yarışmacılarından Armağan'da görmüştüm.
Sonra pek çok yarışmacı aynı tarifi yapmıştı.
Tarif kızımın çok hoşuna gittiği için onun ısrarı ile bende tarifi o günlerde denedim.
Gerçekten çok güzel lezzetli bir tarif oluyor.
Patatesin ve kremanın kalorisinin çok olduğunu düşünerek fazla yapmamaya çalışsamda yinede canımız istedikçe yapıyoruz.
Köftenin, etin yanına çok yakışıyor.
Fazla uğraştırmayan pratik bir tarif olduğu için, ani gelen, geç haber veren misafire bile yapabilirsiniz.
Sade olarak hazırlayabileceğiniz gibi, kuru nane-dereotu-tane yada toz karabiber ekleyerekte pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KREMALI PATATES;
Malzemeler;
4 adet büyük boy patates,
1 küçük kutu krema,
2 su bardağı kaşar rendesi,
Tuz, zeytinyağı.


Yapılışı;
Patatesleri soyup, yıkayın ve halka halka doğrayın.
Fırına girebilecek bir tepsinin içini yağlayın.
Patatesleri tepsinin içine dizin.
Tuz ve 3-4 kaşık yağ serpin.
Damak tadınıza uygun baharatları da ekleyebilirsiniz.
Üzerine kremayı boşaltın.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında patatesler hafif pişinceye kadar pişirin.


Patatesler yumuşayınca fırından çıkarıp, üzerine kaşar rendesini ekleyin.


Patatesler tamamen pişip, kaşar peynir kızarıncaya kadar pişirin.

"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Mübarek Ramazan ayında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Eyüp Sultan ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Eyüp Sultan