YE# 50= ÖNCE GÖZE SONRA DAMAĞA
Yemek etkinliğimizin 50.sinin ev sahipliğini "Chaplin Cafe" blogunun sahibi olan arkadaşımız Burcu üstlendi, kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Etkinliğimizin konusu; Önce göze sonra damağa.
Benim yemeklerimde en önem verdiğim konuların başında görünüm geliyor.
Yemek ilk önce görüntüsü ile doyurmalı sonra tadı ile.
Hele bu yemekleri sayfamda yayınlayacaksam, yada misafir için hazırladıysam görüntüsüne daha fazla önem veriyorum.
Bu tarif yada süslemeyi geçen yıl yemek dergisinde görmüştüm.
Çok ilginç bir fikirdi, denedim.
En güzel tarafı hazırlıyorken kendinizi çiçek aranjmanı yapıyormuş gibi hissetmeniz.
En kötü tarafı salata bitince elinizde kalan kocaman bir ekmek oluyor.
Salata bitince ekmeği küp küp doğrayıp, et suyu ile ıslattım ve papara olarak değerlendirdim.
Süsleme için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Ben tariften farklı olarak kurabiye kalıpları ile kesilmiş kaşar dilimlerini ve bebek mısırdan kestiğim dilimleride ekledim.
Kırmızı rengi ve küçük boyutu ile cherry domates te çok yakışır.
"Afiyetle Kalın"
30 Ekim 2009 Cuma
27 Ekim 2009 Salı
KAHVALTI MASASI-3
Görmüş olduğunuz bu kahvaltı masasını tamamı hanımlardan oluşan misafirlerime hazırladım.
Misafirler hanım olunca, tatlı-tuzlu-börek-salata derken masa, kahvaltı masasından daha çok, gün masasına benzedi.
Benim gittiğim kahvaltılarda da bu şekilde bir mönü hazırlandığı için, bende misafirlerime böyle hazırlıyorum.
Zaten biz toplanıncaya kadar öğlen saati olduğu için bu hazırlananlar çok gelmiyor.
Böyle masaların en güzel tarafı sevdiğiniz insanlarla bir arada olmak ve güzel bir sohbet eşliğinde vakit geçirmek.
KAHVALTI MÖNÜSÜ;
Domatesli Peynirli Pide
Bu pideyi evdeki bütün tart kalıplarımı kullanarak 3 adet yaptım.
Masaya oturduğumuzda diğer iki pideyi dilimleyerek tabaklara servis yaptım.
Üçüncü pide isteyen olursa diye, servis tabağında masada ki yerini aldı.
Köy Böreği
Bu böreği sağolsun annem yapıp, getirdi.
Ne yazık ki incecik yufka açmayı bilmiyorum : (
Zeytinyağlı Biber Dolması
Garnitürlü Patates Salatası
Patateslerim taze patatesti, akşamdan haşladığım ve soğuttuğum halde taze olduğu için doğrarken biraz dağıldılar : (
Kemalpaşalı Muhallebi
Bu yaz favori tatlımız bu oldu.
Sık sık hem kendimize, hemde misafirlerimize bu tatlıdan hazırladım.
Önceden üzerine sos dökmüyordum ama soslunun daha güzel olduğunu görünce artık sossuz yapmaz oldum.
Klasik kahvaltılıklar;
Peynir, zeytin çeşitleri, kaymak-bal-vişne reçeli.
"Afiyetle Kalın"
Misafirler hanım olunca, tatlı-tuzlu-börek-salata derken masa, kahvaltı masasından daha çok, gün masasına benzedi.
Benim gittiğim kahvaltılarda da bu şekilde bir mönü hazırlandığı için, bende misafirlerime böyle hazırlıyorum.
Zaten biz toplanıncaya kadar öğlen saati olduğu için bu hazırlananlar çok gelmiyor.
Böyle masaların en güzel tarafı sevdiğiniz insanlarla bir arada olmak ve güzel bir sohbet eşliğinde vakit geçirmek.
KAHVALTI MÖNÜSÜ;
Domatesli Peynirli Pide
Bu pideyi evdeki bütün tart kalıplarımı kullanarak 3 adet yaptım.
Masaya oturduğumuzda diğer iki pideyi dilimleyerek tabaklara servis yaptım.
Üçüncü pide isteyen olursa diye, servis tabağında masada ki yerini aldı.
Köy Böreği
Bu böreği sağolsun annem yapıp, getirdi.
Ne yazık ki incecik yufka açmayı bilmiyorum : (
Zeytinyağlı Biber Dolması
Garnitürlü Patates Salatası
Patateslerim taze patatesti, akşamdan haşladığım ve soğuttuğum halde taze olduğu için doğrarken biraz dağıldılar : (
Kemalpaşalı Muhallebi
Bu yaz favori tatlımız bu oldu.
Sık sık hem kendimize, hemde misafirlerimize bu tatlıdan hazırladım.
Önceden üzerine sos dökmüyordum ama soslunun daha güzel olduğunu görünce artık sossuz yapmaz oldum.
Klasik kahvaltılıklar;
Peynir, zeytin çeşitleri, kaymak-bal-vişne reçeli.
"Afiyetle Kalın"
23 Ekim 2009 Cuma
FIRINDA PALAMUT
Bu tarif Kiler marketlerinin her ay ücretsiz dağıttığı "Kiler Magazin" dergisinin Ekim sayısında çıktı.
Orjinal adı "Kereviz Yaprağında Palamut Buğulama"
Tarifi okuyunca bunu bir deneyeyim dedim.
Turşu mevsimi olduğu için pazarımız her hafta kereviz yaprağı satan tezgahlarla dolu olurdu.
Benim bu tarifi denemeye karar verdiğim gün ortalıkta tek sap bile kereviz yaprağı bulamadım.
Bende onun yerine maydanoz kullandım.
Tarif buğulama olarak geçiyor ama palamutları dik olarak yerleştirdiğimiz için suya pek temas etmiyor ve çıtır çıtır kızarıyor.
Palamutlar birbirine yapışmasın diye dilimlerin arasına kırmızı balık soğanlarından birer dilim yerleştiriliyor.
Palamudu biraz büyük almışım, evde de bir tek eşim balık yediği için 2 günde ancak bitirebildi : )
Tadını çok beğendiğini palamutu hep böyle pişirebileceğimi söyledi.
Seve seve kabul ettim, fırında piştiği için çok uğraştırmıyor ve ocak yağlanmıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA PALAMUT;
Malzemeler;
1 adet halka şeklinde doğranmış palamut,
1 demet maydanoz,
2 adet kırmızı soğan,
1 adet limon,
3-4 kaşık zeytinyağı,
Cherry domates, tuz ve biberiye.
Yapılışı;
Dilimlenmiş palamutları yıkayıp, süzün.
Maydanozları yıkayıp, doğrayın.
Fırın tepsisine önce maydanozları yerleştirin.
Üzerine dilimler halinde olan palamutları bir dilim palamut, bir dilim halka olarak doğranmış kırmızı soğan olmak üzere yerleştirin.
Limon dilimleri ve cherry domateslerini de yerleştirin.
Balıkların üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı damlatın.
Tuz ve biberiyeyi üzerlerine serpin.
2 su bardağı su ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Orjinal adı "Kereviz Yaprağında Palamut Buğulama"
Tarifi okuyunca bunu bir deneyeyim dedim.
Turşu mevsimi olduğu için pazarımız her hafta kereviz yaprağı satan tezgahlarla dolu olurdu.
Benim bu tarifi denemeye karar verdiğim gün ortalıkta tek sap bile kereviz yaprağı bulamadım.
Bende onun yerine maydanoz kullandım.
Tarif buğulama olarak geçiyor ama palamutları dik olarak yerleştirdiğimiz için suya pek temas etmiyor ve çıtır çıtır kızarıyor.
Palamutlar birbirine yapışmasın diye dilimlerin arasına kırmızı balık soğanlarından birer dilim yerleştiriliyor.
Palamudu biraz büyük almışım, evde de bir tek eşim balık yediği için 2 günde ancak bitirebildi : )
Tadını çok beğendiğini palamutu hep böyle pişirebileceğimi söyledi.
Seve seve kabul ettim, fırında piştiği için çok uğraştırmıyor ve ocak yağlanmıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA PALAMUT;
Malzemeler;
1 adet halka şeklinde doğranmış palamut,
1 demet maydanoz,
2 adet kırmızı soğan,
1 adet limon,
3-4 kaşık zeytinyağı,
Cherry domates, tuz ve biberiye.
Yapılışı;
Dilimlenmiş palamutları yıkayıp, süzün.
Maydanozları yıkayıp, doğrayın.
Fırın tepsisine önce maydanozları yerleştirin.
Üzerine dilimler halinde olan palamutları bir dilim palamut, bir dilim halka olarak doğranmış kırmızı soğan olmak üzere yerleştirin.
Limon dilimleri ve cherry domateslerini de yerleştirin.
Balıkların üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı damlatın.
Tuz ve biberiyeyi üzerlerine serpin.
2 su bardağı su ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)