Yaban mersini, son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir meyve.
Yaban mersini kurusunu ilk defa geçen yıl annemde gördüm, açıkçası ilk önce vişne kurusu zannettim, annem yaban mersini olduğunu söyleyince "bu göz alıcı rengi olan meyveyi mutlaka keklerde ve tatlılarda kullanmalıyım" diye düşündüm.
İlk icraatım kek yapmak oldu.
Bu güzel meyvenin güzelliğinin yanı sıra pek çok faydası olduğunu da belirtmek isterim.
Sizi, yaban mersini hakkında çok açıklayıcı bir yazı yazan sağlıklı ve helal beslenme ve gıdalarda ki katkı malzemeleri ile ilgili yazdığı yazılarını severek ve güvenerek takip ettiğim Handenur'un sayfası olan Sarmaşık Eczanesi'ne yönlendiriyorum.
"Afiyetle Kalın"
5 Mart 2010 Cuma
3 Mart 2010 Çarşamba
MİLFÖY ÇELENKLER
Bu tarif, milföyle börek yaptığım bir gün, fırın tepsisine sığmadığı için dışarıda kalan ve yumuşayan milföy yapraklarını "nasıl değerlendirsem?" derken doğaçlama ortaya çıktı.
Yumuşak milföy yapraklarını şerit şerit kesip, ikiye katlayacak şekilde uzattım, uçlarını birleştirdim.
Tekrar biraz uzattım ve şerit şekline getirdim.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağladım ve tekrar uçlarını birleştirdim.
Üzerine çörek otu ve anason serptim.
Atıştırmalık tuzlu bir kurabiye gibi oldu.
Milföy şerit şerit kesildiği için az kullanılıyor ve çok bereketli oluyor.
"Afiyetle Kalın"
Yumuşak milföy yapraklarını şerit şerit kesip, ikiye katlayacak şekilde uzattım, uçlarını birleştirdim.
Tekrar biraz uzattım ve şerit şekline getirdim.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağladım ve tekrar uçlarını birleştirdim.
Üzerine çörek otu ve anason serptim.
Atıştırmalık tuzlu bir kurabiye gibi oldu.
Milföy şerit şerit kesildiği için az kullanılıyor ve çok bereketli oluyor.
"Afiyetle Kalın"
1 Mart 2010 Pazartesi
MUHTEREM'LE AFİYETLE TUZ BİBER DERGİSİNDE
Tuz Biber Dergisi'nin Mart sayısında blogum Muhterem'le Afiyetle konuk olarak yer aldı.
Bana dergide yer verdikleri için Ferah Hanım'a ve Sevgili Yasemin'e çok teşekkür ediyorum.
Derginin bu sayısında benim hazırladığım 6 adet tarifi ve Yasemin'in benimle yaptığı röportajı, ayrıca; birbirinden güzel yazı ve tarifleri bulabilirsiniz.
Dergide yayınlanan tariflerim;
Kuzu Şiş
Yoğurtlu Pazılı Bulgur Köftesi
Marine Edilmiş Tavuk Eşliğinde Buğday Pilavı
Taze Zencefil Şerbeti
Endivyen Salatası
Narlı Jöleli Puding
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)