31 Mart 2010 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE KARNABAHAR

Muhterem'le AfiyetleBahar geldi, kış sebzelerine yavaş yavaş veda ediyoruz.
Ülkemizin 4 mevsimi de yaşaması bizim için ne büyük bir lütuf.
Her mevsimin ayrı sebze ve meyvesi var.
Her mevsimde tezgahlar farklı ürünlerle dolup, taşıyor.
Pek çok ülkeye bakarak sayısız çeşitte ki meyve ve sebzeyi bol bol bulup, uygun fiyata yiyebiliyoruz.
Rabbim ülkemizi açlıkla, yoklukla, kıtlıkla sınamasın, hepimize bu güzel sebzeleri alacak bereketli paralar ve sağlıklı bir beden nasip etsin.(Amin)
"Afiyetle Kalın"


30 Mart 2010 Salı

PATATESLİ TURŞU KAVURMASI

Muhterem'le AfiyetleKış için hazırladığımız turşuların sonuna gelmek üzereyiz.
Turşunun en dipte kalan bölümü genellikle tuzlu oluyor.
Ben son turşularımı önce bir gece önceden bol suda ıslatıp, ertesi gün bol soğan ve patates ile kavururum.
Eskiden sadece soğanla kavuruyorduk, daha sonra yengemden patatesle birlikte kavrulduğu halini öğrenince patatesle de yapmaya başladım.
Patates, turşu kavurmasına soğan kadar yakışıyor, hatta çocuklar patatesli halini daha çok seviyor.
Karadeniz'li olanlar turşu kavurmasını çok iyi bilir.
Turşu kavurması genellikle fasulye turşusundan, özellikle beyaz fasulye turşusundan hazırlanır.
Ama biz her çeşit turşuyu kavuruyoruz.
Normalde turşuyu ağzına sürmeyen eşim, bu bol soğanlı, patatesli turşuyu severek yer.
Bu haliyle misafirlerinize salata olarak ikram edebilirsiniz, biz çay davetlerimiz de turşu kavurmasını salata olarak ikram ediyoruz.
"Afiyetle Kalın"


29 Mart 2010 Pazartesi

NARLI JÖLELİ PUDİNG

Tuz Biber dergisinin Mart sayısında konuk blog yazarı bendim.
Bakınız; Muhterem'le Afiyetle Tuz Biber Dergisinde
Bu tarif, dergi için hazırladığım tariflerden birisi.
Görüntüsü şık, yapımı çok kolay olan bu tatlıyı istediğiniz renkte jöle ve meyva ile hazırlayabilirsiniz.
Ben "jöleli tatlılar" etkinliği için birde limonlu hazırladım.
Limonlusunun tarifi burada
"Afiyetle Kalın"