YAMAN ETKİNLİK=JÖLELİ TATLILAR
Bu ay Yaman Etkinliğe Narince blogunun sahibi olan Necla Hanım ev sahipliği yapıyor.
Kolay gelsin dilekleri iletiyorum.
Jöle ile hazırladığım diğer tarifler için, bakınız;
Kirazlı Jöleli Puding
Böğürtlenli Tatlı
Vişneli Jöleli Tatlı
Narlı Jöleli Puding
"Afiyetle Kalın"
Jöle kullanırken neye dikkat edersiniz?
İlk zamanlar bu konuya dikkat etmiyordum, sonradan bitkisel olmayan jellerin içinde sığır jelatini olduğunu öğrendim.
Şimdi Dr.Oetker'de, Kenton'da % 100 bitkisel jel üretiyor.
Artık jellerin bitkisel olanını alıyorum.
LİMON JÖLELİ PUDİNG;
Malzemeler;
1 paket vanilyalı puding,
3,5 su bardağı süt,
3-4 limon dilimi,
1 paket %100 bitkisel limonlu jel,
Tarifi;
Jeli 2,5 çay bardağı kaynar su ile karıştırarak eritin.
Kupların yarısına kadar jöle doldurun.
Jöle donmadan önce içine bir tane limon dilimi ilave edin.
Kupları buzdolabına eyimli bir şekilde yerleştirin.
Jöle tamamen sertleşinceye kadar bekleyin.
Pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.
Kabuk tutmaması ve jöleyi eritmemesi için karıştırara karıştıra soğutun.
Kupların içinde ki sertleşen jölenin üzerine pudingi ilave edin.
Hazırladığınız tatlınızı buzdolabında biraz daha soğumaya bırakın.
Servisten önce kupun kenarına takacağınız çeyrek limon dilimi ve nane yaprakları ile tatlınızı süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
6 Nisan 2010 Salı
5 Nisan 2010 Pazartesi
FIRINDA KREMALI KABAK
Kremalı patatesi kalorisi yüzünden, arada sırada yapıyorum.
Bu kremalı kabak tarifini ise Emel'in blogunda gördüm.
Patatesle karşılaştırdığımız da daha sağlıklı bir fırın yemeği olduğu kesin.
Tarifte ki en mühim püf noktası; Un.
Kabakların pişerken çıkan suyu için 2-3 kaşık una bulanması, çok işe yarıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KREMALI KABAK;
Malzemeler;
1 kilo kabak,
1 küçük paket krema,
3 yemek kaşığı un,
1 demet dereotu yada kuru nane,
Tuz, kırmızı pul biber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Tarifi;
Kabakları yıkayın ve dış kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayın.
Kremasını, tuzunu, ununu, istediğiniz baharatları, 2-3 kaşık zeytinyağını, incecik doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırarak harmanlayın.
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerine yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında kabaklar pişip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Bu kremalı kabak tarifini ise Emel'in blogunda gördüm.
Patatesle karşılaştırdığımız da daha sağlıklı bir fırın yemeği olduğu kesin.
Tarifte ki en mühim püf noktası; Un.
Kabakların pişerken çıkan suyu için 2-3 kaşık una bulanması, çok işe yarıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KREMALI KABAK;
Malzemeler;
1 kilo kabak,
1 küçük paket krema,
3 yemek kaşığı un,
1 demet dereotu yada kuru nane,
Tuz, kırmızı pul biber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Tarifi;
Kabakları yıkayın ve dış kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayın.
Kremasını, tuzunu, ununu, istediğiniz baharatları, 2-3 kaşık zeytinyağını, incecik doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırarak harmanlayın.
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerine yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında kabaklar pişip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
3 Nisan 2010 Cumartesi
SULTANİ BEZELYE DİBLESİ
Mevsimi geçmeden bu aralar bol bol sultani bezelye ve enginar tarifi verebilirim.
Sultani bezelye neredeyse tezgahlardan kalkacak.
En sevdiğim bahar sebzesi olduğu için bugünlerde sık sık alıyorum.
Dünde pazardan 2 kilo sultani bezelye aldım.
Yarım kilosu kartlaşanları ve kılçıkları yüzünden çöpe gitti.
Bende iyi durumda olanları ve en körpeleri ayırdım.
İyi durumda olanlarla görmüş olduğunuz dibleyi yaptım.
Körpeler içinse 2-3 tarif deneyeceğim, hepsini yakında burada görebilirsiniz.
Peki dibleyi nasıl bilirsiniz?
Biz Karadenizli olduğumuz için genellikle ya karalahana ile yada taze fasulye ile yaparız.
Bu bezelyeyi pişirirken "neden sultani bezelyeden dible yapılmasın ki?" diye düşündüm ve akşam pişirdim.
Biz ailece çok sevdik, artık sultani bezelyeyi dible olarakta pişireceğim.
Sultani Bezelye ile hazırladığım tüm tarifler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Sultani bezelye neredeyse tezgahlardan kalkacak.
En sevdiğim bahar sebzesi olduğu için bugünlerde sık sık alıyorum.
Dünde pazardan 2 kilo sultani bezelye aldım.
Yarım kilosu kartlaşanları ve kılçıkları yüzünden çöpe gitti.
Bende iyi durumda olanları ve en körpeleri ayırdım.
İyi durumda olanlarla görmüş olduğunuz dibleyi yaptım.
Körpeler içinse 2-3 tarif deneyeceğim, hepsini yakında burada görebilirsiniz.
Peki dibleyi nasıl bilirsiniz?
Biz Karadenizli olduğumuz için genellikle ya karalahana ile yada taze fasulye ile yaparız.
Bu bezelyeyi pişirirken "neden sultani bezelyeden dible yapılmasın ki?" diye düşündüm ve akşam pişirdim.
Biz ailece çok sevdik, artık sultani bezelyeyi dible olarakta pişireceğim.
Sultani Bezelye ile hazırladığım tüm tarifler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)