Kivili kümbet pastayı yaparken aklımda tek bir şey vardı, aynı tarifi çilekle yapmak.
Bu hafta sonu anneler günü için bizde çay düzenlemeye karar verince de bu pastayı denemenin tam zamanıdır dedim.
Gece 12'de pastayı hazırladım, ertesi gün öğlen 11'de servise sundum.
Çok bekleyen çileklerde bazen bozulma-çürüme gibi bir şey oluyor, çileklerde bozulma olmamıştı sadece çileklerin suyu beyaz krem şantiyi biraz boyamıştı.
Bu pastayı kivi ile yaptığınız zaman kivi dilimleri daha büyük olduğu için işiniz çabuk bitiyor.
Çilekler daha küçük olduğu için, biraz daha fazla uğraştırıyor.
Ben çilekleri, dipteki bölümde yuvarlak dilimler halinde, yanlarında ise uzunlamasına keserek kullandım.
11 Mayıs 2010 Salı
9 Mayıs 2010 Pazar
ANNELER GÜNÜ ÇAY DAVETİ
ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!
Bugün anneler günü.
Tüm annelerin, anne olmak isteyenlerin, anne olacakların, aslında tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.
Rabbim annelerimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin.
Tüm annelerin evlatlarına, evlatların da annelerine kavuşmasını nasip etsin.
*Oğlum şehir dışında çalışıyor ve ne yazık ki ben oğlumu Kurban Bayramından beri görmedim : (
Her yıl anneler gününden 1 gün önce annemde toplanırız.
Bu yıl bende toplanmayı teklif ettim.
Annem, ablam, kızkardeşim, yengem ve yeğenlerim dün bende toplandık.
Bir ara abimde geldi, bütün kardeşler biraraya gelmiş olduk.
Keyifli, güzel bir gün geçirdik.
"Afiyetle Kalın"
ANNELER GÜNÜ ÇAY DAVETİMDE Kİ MÖNÜ;
Peynirli Börek
Yumurtalı Börek
Yumurtalı böreği bilir misiniz?
Bizde özellikle elde açılmış börek yufkası ile çok sık yapılır.
Ben yufka açmayı bilmediğim için, hazır yufka ile yapıyorum.
Yumurtayı kaynayan tuzlu suyun içine kırıp, çırpıp, pişiriyorsunuz ve böreğin iç malzemesi olarak kullanıyorsunuz.
Özellikle sıcakken nefis olur.
Dün hem peynirli, hemde yumurtalı olarak börek hazırladım.
Buğday Salatası
Zeytinyağlı Biber Dolması
Yoğurtlu Semizotu Salatası
Mevsimi geldiği zaman sıcak günlerde, çay ve yemek davetlerimde mutlaka bu salatayı bulunduruyorum.
Çilekli Kümbet Pasta
Hatırlıyor musunuz, geçen hafta " Kivili Kümbet Pasta" tarifi verip, en kısa zamanda çileklisini deneyeceğim demiştim.
Dün çileklisini denedim, tam istediğim gibi bir sonuç ortaya çıktı.
Mayalı çörekler;
Tarçınlı, Damla Çikolatalı Çörek
Tahinli Çörek
Tarçınlı, damla çikolatalı çöreği hazırlarken hamurun yarısı ile ne zamandır denemek istediğim tahinli çöreklerden hazırladım.
Sonuç umduğumdan iyi oldu.
Tahin bu hamura çok yakıştı.
"Afiyetle Kalın"
Bugün anneler günü.
Tüm annelerin, anne olmak isteyenlerin, anne olacakların, aslında tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.
Rabbim annelerimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin.
Tüm annelerin evlatlarına, evlatların da annelerine kavuşmasını nasip etsin.
*Oğlum şehir dışında çalışıyor ve ne yazık ki ben oğlumu Kurban Bayramından beri görmedim : (
Her yıl anneler gününden 1 gün önce annemde toplanırız.
Bu yıl bende toplanmayı teklif ettim.
Annem, ablam, kızkardeşim, yengem ve yeğenlerim dün bende toplandık.
Bir ara abimde geldi, bütün kardeşler biraraya gelmiş olduk.
Keyifli, güzel bir gün geçirdik.
"Afiyetle Kalın"
ANNELER GÜNÜ ÇAY DAVETİMDE Kİ MÖNÜ;
Peynirli Börek
Yumurtalı Börek
Yumurtalı böreği bilir misiniz?
Bizde özellikle elde açılmış börek yufkası ile çok sık yapılır.
Ben yufka açmayı bilmediğim için, hazır yufka ile yapıyorum.
Yumurtayı kaynayan tuzlu suyun içine kırıp, çırpıp, pişiriyorsunuz ve böreğin iç malzemesi olarak kullanıyorsunuz.
Özellikle sıcakken nefis olur.
Dün hem peynirli, hemde yumurtalı olarak börek hazırladım.
Buğday Salatası
Zeytinyağlı Biber Dolması
Yoğurtlu Semizotu Salatası
Mevsimi geldiği zaman sıcak günlerde, çay ve yemek davetlerimde mutlaka bu salatayı bulunduruyorum.
Çilekli Kümbet Pasta
Hatırlıyor musunuz, geçen hafta " Kivili Kümbet Pasta" tarifi verip, en kısa zamanda çileklisini deneyeceğim demiştim.
Dün çileklisini denedim, tam istediğim gibi bir sonuç ortaya çıktı.
Mayalı çörekler;
Tarçınlı, Damla Çikolatalı Çörek
Tahinli Çörek
Tarçınlı, damla çikolatalı çöreği hazırlarken hamurun yarısı ile ne zamandır denemek istediğim tahinli çöreklerden hazırladım.
Sonuç umduğumdan iyi oldu.
Tahin bu hamura çok yakıştı.
"Afiyetle Kalın"
5 Mayıs 2010 Çarşamba
KIBRIS EKMEĞİ
Kıbrıs ekmeğini yani Hellim Peynirli ekmek tarifini Filiz ablada gördüm.
Hellim peynirini çok sevdiğim için hemen denedim.
Çok memnun kaldım, hatta 1-2 kere kahvaltı misafirlerime bile bu ekmekten yaptım.
Hellim peyniri bu tarifte müthiş oluyor.
Ne tam eriyip yok oluyor, ne de sert kalıyor, yumuşacık bir kıvamda oluyor.
Vereceğim ölçüleri klasik su bardağı ile ölçtüm, 1 küçük küp yaş maya kullandım, bu ölçülerle yuvarlak Borcam kullanarak bu kalınlığı elde ettim.
Kahvaltıya gelen misafirlerime ise dikdörtgen Borcam kullandım, ölçü olarak sadece su bardağı yerine biraz daha büyük olan kupa kullandım.
Dikdörtgen Borcam'da yine 1 adet küçük küp (42 gram) yaş maya yeterli oldu.
"Afiyetle Kalın"
KIBRIS EKMEĞİ;
Malzemeler;
1 paket (200 gram) hellim peyniri,
42 gr yas maya,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 demet taze soğan,
1 demet dereotu,
1 demet maydanoz,
Aldığı kadar un (tahminen 5- 5,5 su bardağı)
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
1 yumurtanın sarısı,
Çörek otu, susam.
Tarifi;
Mayayı ılık sütün ve 1 tatlı kaşığı şekerin içinde içinde eritin, içine sıvı malzemeleri ekleyin.
İncecik kıydığınız tüm yeşillikleri ilave edin.
Hellim peynirini küp küp doğrayıp, ekleyin.
İçine istediğiniz baharatı ve tuzunu ekleyin.
Dikkat; Hellim peynirinin tuz oranını dikkate alarak tuz ekleyin.
Kıvamına gelinceye kadar un ekleyip, yoğurun.
Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika sıcak bir yerde bekleterek mayalandırın.
Mayalanıp, kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sultanahmet Meydanı'nda fotoğraf makinesinin gece çekimi modu ve tripotla çektiğim resimleri görmek için,
Bakınız; Sultanahmet Meydanı'nda Gece Çekimi
Hellim peynirini çok sevdiğim için hemen denedim.
Çok memnun kaldım, hatta 1-2 kere kahvaltı misafirlerime bile bu ekmekten yaptım.
Hellim peyniri bu tarifte müthiş oluyor.
Ne tam eriyip yok oluyor, ne de sert kalıyor, yumuşacık bir kıvamda oluyor.
Vereceğim ölçüleri klasik su bardağı ile ölçtüm, 1 küçük küp yaş maya kullandım, bu ölçülerle yuvarlak Borcam kullanarak bu kalınlığı elde ettim.
Kahvaltıya gelen misafirlerime ise dikdörtgen Borcam kullandım, ölçü olarak sadece su bardağı yerine biraz daha büyük olan kupa kullandım.
Dikdörtgen Borcam'da yine 1 adet küçük küp (42 gram) yaş maya yeterli oldu.
"Afiyetle Kalın"
KIBRIS EKMEĞİ;
Malzemeler;
1 paket (200 gram) hellim peyniri,
42 gr yas maya,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 demet taze soğan,
1 demet dereotu,
1 demet maydanoz,
Aldığı kadar un (tahminen 5- 5,5 su bardağı)
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
1 yumurtanın sarısı,
Çörek otu, susam.
Tarifi;
Mayayı ılık sütün ve 1 tatlı kaşığı şekerin içinde içinde eritin, içine sıvı malzemeleri ekleyin.
İncecik kıydığınız tüm yeşillikleri ilave edin.
Hellim peynirini küp küp doğrayıp, ekleyin.
İçine istediğiniz baharatı ve tuzunu ekleyin.
Dikkat; Hellim peynirinin tuz oranını dikkate alarak tuz ekleyin.
Kıvamına gelinceye kadar un ekleyip, yoğurun.
Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika sıcak bir yerde bekleterek mayalandırın.
Mayalanıp, kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sultanahmet Meydanı'nda fotoğraf makinesinin gece çekimi modu ve tripotla çektiğim resimleri görmek için,
Bakınız; Sultanahmet Meydanı'nda Gece Çekimi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)