İlk önce yemek dergilerinde gördüğüm endivyenin ince uzun kıvır kıvır hali çok hoşuma gitmişti.
Semt pazarıma gelince de hemen 1 demet almıştım.
Tabii fiyatı normal kıvırcığa göre daha pahalı.
Endivyen ile salata da yapabilirsiniz, yemeklerinizi, garnitürlerinizi ve salatalarınızı süslemede de kullanabilirsiniz.
Bakınız; Ekmek Kasesinde Salata
"Afiyetle Kalın"
ENDİVYEN SALATASI;
Malzemeler;
1 adet endivyen (kıvırcığın ince uzun yaprakları olan bir cinsi)
1 kase pancar turşusu,
1 kavanoz bebek mısır,
1 kase çiçek şeklinde cips,
10 adet cherry domates,
Taze nane ve reyhan yaprakları,
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı elma sirkesi,
Tuz.
Endivyenin yapraklarını ayırın, yıkayın.
Sirkeli suda 10 dakika bekletip, iyice süzün.
Salata kasesine suyu süzülen endivyenleri yerleştirin.
Üzerine küp küp doğradığınız pancar turşusunu yerleştirin.
Reyhan yada nane yapraklarını kasenin kenarına dizin,
üzerine ikiye bölünmüş bebek mısırlarını yerleştirin.
Cipsleri salatanın üzerine serpiştirin.
Cherry domatesleri de ikiye bölerek kenarlarına yerleştiri.
Sos malzemelerini karıştırın.
Salatayı servis yapmadan hemen önce sosunu dökerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Lale mevsiminde çekilmiş resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yedikule Soğanlı Bitkiler Parkı
