18 Mayıs 2010 Salı

ENDİVYEN SALATASI

Endivyen'i bilir misiniz?
İlk önce yemek dergilerinde gördüğüm endivyenin ince uzun kıvır kıvır hali çok hoşuma gitmişti.
Semt pazarıma gelince de hemen 1 demet almıştım.
Tabii fiyatı normal kıvırcığa göre daha pahalı.
Endivyen ile salata da yapabilirsiniz, yemeklerinizi, garnitürlerinizi ve salatalarınızı süslemede de kullanabilirsiniz.
Bakınız; Ekmek Kasesinde Salata
"Afiyetle Kalın"

*Bu tarifim de Tuz Biber dergisinin Mart sayısında yayınlandı.

ENDİVYEN SALATASI;
Malzemeler;

1 adet endivyen (kıvırcığın ince uzun yaprakları olan bir cinsi)
1 kase pancar turşusu,
1 kavanoz bebek mısır,
1 kase çiçek şeklinde cips,
10 adet cherry domates,
Taze nane ve reyhan yaprakları,
Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı elma sirkesi,
Tuz.

Tarifi;
Endivyenin yapraklarını ayırın, yıkayın.
Sirkeli suda 10 dakika bekletip, iyice süzün.
Salata kasesine suyu süzülen endivyenleri yerleştirin.
Üzerine küp küp doğradığınız pancar turşusunu yerleştirin.
Reyhan yada nane yapraklarını kasenin kenarına dizin,
üzerine ikiye bölünmüş bebek mısırlarını yerleştirin.
Cipsleri salatanın üzerine serpiştirin.
Cherry domatesleri de ikiye bölerek kenarlarına yerleştiri.
Sos malzemelerini karıştırın.
Salatayı servis yapmadan hemen önce sosunu dökerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Lale mevsiminde çekilmiş resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yedikule Soğanlı Bitkiler Parkı


16 Mayıs 2010 Pazar

BENEKLİ (KİVİLİ) CHEESECAKE

YAMAN ETKİNLİK=CHEESECAKE ŞÖLENİ
Yaman etkinliğimizin bu ay ki konusu cheesecake.
Ev sahibimiz, Eya's Cookies blogunun sahibi olan Zehra Hanım.
Zehra'ya kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.


15 Mayıs 2010 Cumartesi

KAHVALTI MASASI-6

Bir kaç ay önce Pazar kahvaltısına misafirlerimiz vardı.
Resimde gördüklerinizden oluşan bir mönü hazırladım.
Masayı kurdum ama masayı hazırladıktan sonra resmini çekmeye fırsat bulamadan misafirlerimiz geldi.
Hiç sevmediğim çekingenliğim sebebi ile misafirlerin yanında resim çekemedim.
Kahvaltıdan kalanlarla aynı masayı ikindi vakti tekrar kurdum ve kızımla beraber ikindi çayı içtik.
Bende masanın resimlerini o zaman çektim.
Mönü oluşturmak amacı ile o gün yaptıklarım kayıt altına alınmış oldu : )


Kahvaltı mönüsünde yer alanlar;


Kıbrıs Ekmeği (Hellim peynirli ekmek)



Kereviz Salatası


Pancarlı Yumurta Dolması


Peynir Tabağı ( beyaz peynir, kaşar peynir, köy peyniri, Van otlu peyniri, cherry domates)


Kış aylarının vazgeçilmezi tahin-pekmez, kestane balı, çilek reçeli, kaymak.

"Afiyetle Kalın"