Makarna, çeşidi-modeli, markası ne olursa olsun en sevilen, en çok yapılan yemeklerden birisi.
Bekar yemeği, öğrenci yemeği, acemi yemeği, sıkışık zamanda can kurtaran, kısacası mutfakların ve herkesin yıldızı.
Makarnayı, bazen ağır soslarla, bazen en basitinden 2 kaşık zeytinyağı veya yoğurt ile servis yapıyoruz.
Bu tarifte ise mantarın ve kremanın nefis uyumu ile makarnayı hem kendinize hemde misafirlerinize gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
8 Kasım 2010 Pazartesi
5 Kasım 2010 Cuma
DANA GERDAN HAŞLAMA
Kemikli eti sever misiniz?
Açıkçası kemikle uğraşmayı sevmediğim için ben pek sevmem.
Eşim ise kemikli etlere bayılır.
Sık sık dana gerdan haşlamamı, yada kemikli etle nohut-fasulye gibi bakliyatları pişirmemi ister.
Bense hiç kemiği olmayan etleri, hatta yerken insanı boğacakmış gibi olan nuarı severim.
Not;
Gerdan etinde ki küçük kemik parçaları suyun içine karışabilir, o yüzden sebzeleri iri doğrayın ve etin suyunu kepçeyle derine daldırmadan yüzeyinden alın.
"Afiyetle Kalın"
DANA GERDAN HAŞLAMA;
Malzemeler;
4 parça dana gerdan,
3 adet patates,
3 adet havuç,
6 adet arpacık soğan,
6 adet sivri biber,
4 adet defne yaprağı,
Tuz,
Servis yaparken;
Karabiber.
DANA GERDAN HAŞLAMA TARİFİ;
Gerdan etini önce iyice yıkayın.
Ufak kemik parçaları varsa çıkarın.
Tencereye eti yerleştirip, üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Suyun içine 3-4 adet defne yaprağı ekleyip, eti pişirmeye başlayın.
Bu işlemi düdüklü tencede yaparsanız vakit kazanmış olursunuz.
Pişme esnasında suyuna dikkat edin, eksildikçe üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin.
Etler pişerken üzerine biriken kefini (tortuyu) kaşıkla alın.
Etlerin pişmesine yakın, soyup iri iri doğradığınız patatesleri ve havuçları ekleyin.
Narin oldukları için arpacık soğanlarını ve sivri biberleri patateslerin pişmesine yakın ekleyin.
Etin ve sebzelerin pişmesine yakın tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Şehrin tam göbeğinde yer alan Yıldız Korusu'nun bugünlerde nasıl göründüğünü merak ediyor musunuz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Yıldız Parkı Korusu-Sonbahar
Açıkçası kemikle uğraşmayı sevmediğim için ben pek sevmem.
Eşim ise kemikli etlere bayılır.
Sık sık dana gerdan haşlamamı, yada kemikli etle nohut-fasulye gibi bakliyatları pişirmemi ister.
Bense hiç kemiği olmayan etleri, hatta yerken insanı boğacakmış gibi olan nuarı severim.
Not;
Gerdan etinde ki küçük kemik parçaları suyun içine karışabilir, o yüzden sebzeleri iri doğrayın ve etin suyunu kepçeyle derine daldırmadan yüzeyinden alın.
"Afiyetle Kalın"
DANA GERDAN HAŞLAMA;
Malzemeler;
4 parça dana gerdan,
3 adet patates,
3 adet havuç,
6 adet arpacık soğan,
6 adet sivri biber,
4 adet defne yaprağı,
Tuz,
Servis yaparken;
Karabiber.
DANA GERDAN HAŞLAMA TARİFİ;
Gerdan etini önce iyice yıkayın.
Ufak kemik parçaları varsa çıkarın.
Tencereye eti yerleştirip, üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Suyun içine 3-4 adet defne yaprağı ekleyip, eti pişirmeye başlayın.
Bu işlemi düdüklü tencede yaparsanız vakit kazanmış olursunuz.
Pişme esnasında suyuna dikkat edin, eksildikçe üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin.
Etler pişerken üzerine biriken kefini (tortuyu) kaşıkla alın.
Etlerin pişmesine yakın, soyup iri iri doğradığınız patatesleri ve havuçları ekleyin.
Narin oldukları için arpacık soğanlarını ve sivri biberleri patateslerin pişmesine yakın ekleyin.
Etin ve sebzelerin pişmesine yakın tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Şehrin tam göbeğinde yer alan Yıldız Korusu'nun bugünlerde nasıl göründüğünü merak ediyor musunuz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Yıldız Parkı Korusu-Sonbahar
2 Kasım 2010 Salı
YUMURTALI PANCAR SAPI
Ekim ayında pancarın kök kısmını kullanarak, bol bol pancarlı tarifler denedim.
Pancar çoğu zaman turp gibi kök olarak satılıyor ama bazen saplı ve yeşil yapraklı olarakta tezgahlarda yer alıyor.
Yapraklarının ve saplarının olduğu zaman pazı saplarını yumurta ile pişirdiğim gibi pancarın saplarını da yumurta ile pişiriyorum.
Saplarının muhteşem rengi ile gayet iştah açıcı bir yemek oluyor.
"Afiyet Olsun"
Pancar çoğu zaman turp gibi kök olarak satılıyor ama bazen saplı ve yeşil yapraklı olarakta tezgahlarda yer alıyor.
Yapraklarının ve saplarının olduğu zaman pazı saplarını yumurta ile pişirdiğim gibi pancarın saplarını da yumurta ile pişiriyorum.
Saplarının muhteşem rengi ile gayet iştah açıcı bir yemek oluyor.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)