11 Haziran 2011 Cumartesi

TAZE PATATESLİ HİNDİ BUT

Muhterem'le AfiyetleTam taze patates zamanı.
Pazar tezgahları, market reyonları taze patates çeşitleriyle dolu.
Yumurta büyüklüğünde olanlar bu tarz fırın yemeklerine çok yakışıyor.
Daha büyük olanlarıda elma dilimi şeklinde kesip, fırında baharatla pişirince çok güzel oluyor.
Bu tarifteki sos malzemelerine sarımsak ekleyebilirsiniz.
Fakat fırında pişirirken çok keskin bir koku çıkardığını unutmayın.
"Afiyetle Kalın"


9 Haziran 2011 Perşembe

KAZAYAĞI OTLU BÖREK

Kazayağı otlu yemekler serisinin son tarifi huzurlarınızda : )
Börek olduğu için çocuklar bile içinde ne olduğunu fazla sorgulamadan yiyebilirler.
Daha önce Kazayağı otu ile lorlu ve karışık otlu tepside börek hazırlamıştım.
Tarifi 👉BURADA
Bu sefer sigara böreği tarzında içine başka ot karıştırmadan pişirdim.
Kazayağı otu ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


6 Haziran 2011 Pazartesi

KAZAYAĞI OTU

Muhterem'le AfiyetleBugünkü konumuz Kazayağı Otu.
Kazayağı otu ile ilk kez bu yıl karşılaştım.
Daha önce böyle bir ottan haberim yoktu.
Tezgahta görünce pazarcıya otun adını, nasıl hazırlandığını sordum, tam 1 kilo! aldım.
Tabii 1 kilo bazı sebzeler için normal olabilir ama böyle hafif bir otun 1 kilosu tam bir kucak dolusu oluyor.
Bende hepsini 1 çeşit yapacağıma çeşit çeşit tarifler hazırladım.
Çiğ olarak domates salatasında kullandım, limon eşliğinde çiğ olarakta harika bir tadı var.
Makarnanın üzerinde, yumurtalısı, yoğurtlusu, böreği derken 1 kiloyu değerlendirdim.

Tadı çok hoşumuza gittiği için bir hafta sonra ama bu sefer yarım kilo : ) alarak peynirli ve karışık otlu böreğini hazırladım.
Bakınız; Otlu Börek 
Sadece Kazayağı otu kullanarak hazırladığım börek tarifi Kazayağı otlu börek  
Yenilebilir otlarla hazırladığım tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"