9 Temmuz 2011 Cumartesi

KANATLI, MANTARLI PATLICAN

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan patlıcanı, çeşitli sebzelerle yada etlerle pişirebilir, istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Geçen yaz patlıcanla yapılan 8 farklı tarif vermişim, bu yaz da şimdiden patlıcanlı tarifler birikmeye başladı.
Her şekle giren, her duruma uyum sağlayan patlıcanla yemek yapmaya ve tarif denemeye bayılıyorum : )
Bugün ki tarifte bol bol domates kullandım, salça eklemedim.
Daha koyu bir renginin olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı salça ilave edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

KANATLI, MANTARLI PATLICAN;
Malzemeler;
Yarım kilo tavuk kanat,
4 adet patlıcan,
300 gram kültür mantarı,
1 adet kuru soğan,
3 adet domates,
1 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil biber,
Tuz, kekik, zeytinyağı.

TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Kanatları ocakta ütüleyip, iyice yıkayın.
Kanatları tencerede ısınmış olan zeytinyağında harlı ateşte soteleyin.
Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin.
Kırmızı ve yeşil biberin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın ve soğanla birlikte biraz kavurun.
Mantarları yıkayıp, tencereye ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
Patlıcanları tuzlu sudan iyice sıkarak çıkarın ve bıçakla uzunlamasına dörde bölerek yarım parmak büyüklüğünde doğrayın, tencereye ilave edin.
Tuzunu, 1 tatlı kaşığı kekiği ve istediğiniz baharatı ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Not;
Domatesin suyu ve mantarın saldığı su yüzünden yemeğe ayrıca su eklemenize gerek yok.
Ocak çok açık olursa yemek hızla su kaybedeceği için, mutlaka kısık ateşte pişirin.
"Afiyet Olsun"

7 Temmuz 2011 Perşembe

ENGİNARLI PİLAV

Muhterem'le AfiyetleEnginar sezonunun son tarifi, bu tarif olacak.
Enginarlı pilav yaparken enginarları ufak ufak doğrayıp, pilava ekleyebilirsiniz.
Ya da bu tarifte olduğu gibi bütün olarak tencereye yerleştirip maklube gibi tencereyi ters çevirerek servise hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

4 Temmuz 2011 Pazartesi

ÇAY DAVETİ-14

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba : )
Bu aralar hayat benim için çok hızlı geçiyor.
Geçen hafta yeğenim dünyaya geldi, 1 gün hastanede 4 gün evde kızkardeşimin yanında kaldım.
Ayrıca kuzenimin düğünü, kınası derken nasıl yoğun günler geçirdiğimizi tahmin edersiniz.
Daha önceden bu yoğunluğun geleceğini bildiğim için son yazılarımı boş bir vakit bulduğumda hazırlayıp, tarihlerini ayarlıyordum ve yazılar otomatik olarak yayına giriyordu.
Gezi blogumda ise işler daha da vahimdi, İsmek Feshane resimlerini görmek için her gün bloguma uğrayanları boş çevirmemek için, bir gün sabahtan akşama kadar bilgisayarın başında oturup 1 haftalık yazıyı hazırlayıp, otomatik yayınlama yaptım.
"Ne var bunda?" diyebilirsiniz fakat her yazıda 60-70 resim kullandığımı bunların tek tek düzenlenip, bloga yüklendiğini düşünürseniz verdiğim emeği anlayabilirsiniz.
Şimdi de her an tatile çıkabiliriz stresi ile Feshane resimlerini son sürat düzenlemeye devam ediyorum.
Bu arada, bu yıla ait sergi resimlerini görmek isterseniz, bakınız;
Muhterem'le Geziye-2011 İsmek Feshane Sergisi
Ayrıca,
Muhterem'le Afiyetle'nin yıldönümünü kutlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Gelelim bugünkü konumuza, bugün bir çay daveti mönüsü paylaşacağım.
Kuru dolmaları annem yaptı, diğerlerini ben hazırladım.
Bu mönüyü Perşembe toplantımız için hazırlamıştım.
Tatile gireli uzun zaman oldu ama ben daha yeni yayınlıyorum : )
"Afiyetle Kalın"

Pratik Yufka Mantısı


Şerit Poğaça


Kuru Dolma


Çikolatalı Rulo


Gül Tatlısı