6 Ocak 2012 Cuma

PÜRELİ ISPANAK GRATEN

Muhterem'le Afiyetle

Sebzelerin fırında beşamel sosla, kaşar peynirle pişmiş halini çok seviyorum.
Bugüne kadar pek çok sebzeyi fırında pişirdim.
Ispanakta fırında pişirmeyi istediğim sebzelerin başında geliyordu fakat çok narin yaprakları olduğu için "acaba nasıl olur? ya fazla kabarmayan cılız bir şey olursa?" diye düşünüp, yapmıyordum.
Geçen ay Aylin'de gördüğüm "Püreli Ispanak Graten" tarifi ise tam aradığım fırında ıspanak özelliklerine sahipti.
Bu tarifte ıspanağın altında patates püresi var ve püre yemeğe hem lezzet hemde hacim kazandırıyor.
Hemen tarifi denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Ispanağı değişik bir şekilde pişirmek isterseniz, hem görüntüsünü hem de tadını çok beğeneceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

5 Ocak 2012 Perşembe

KİVİ REÇELİ

Bu yıl pek çok meyveden reçel yapmak için plan yaptım ama kivi reçeli yapmak hiç aklımdan geçmemişti.
Geçen hafta eşimin yeğenleri bize Abana'dan kivi gönderince, aklıma yine ilk gelen reçel yapmak oldu.
Tabii bunda ertesi gün kahvaltıya misafirimin gelecek olması büyük etken oldu.
Kivilerin geldiği günün ertesinde kahvaltıya misafirlerim gelecekti, önce kivi reçeli yaptım.
Tatlı olarak da Kivili Kümbet Pasta hazırladım.
Kahvaltı masasına ait resimler burada
Bu kivilerin geldiği bahçeyi görmek isterseniz, bakınız; Abana'da Kivi Bahçesi

2 Ocak 2012 Pazartesi

ANANASLI KEK

Muhterem'le afiyetle
2012 Yılının ilk tarifini tatlı verelim, bütün yılımız tatlı geçsin : )
Ananaslı kek uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti.
Geçen hafta BİM ananas konservesi satışa sununca hemen 1 kutu aldım ve keki yaptım.
Daha önce Mürdüm Erikli Kek pişirirken kullandığım yöntemle keki yaptım.
Kalıbın dibine yağlı kağıt sermeyi unutmuşum ama ananas nemli olduğu için hiç sorun çıkmadan kek kalıbından çıktı.
"Afiyetle Kalın"