Mesela bu tarifte ki Kefal balığını pek almayız.
Bazen eşim farklı balık türleri de alıp, geliyor.
Geçen hafta bu balıkla eve geldiğinde hemen pişirip, resmini çekmenin derdine düştüm : )
Bir balığın ilk defa tarifini vereceğim zaman genellikle çiğ olarak resmini çekip, balık hakkında da bilgi veriyorum.
Fakat balık eve kesilmiş bir şekilde geldiği için Kefalin bütün halinde resim çekemedim.
Fırında, üzerine tereyağ ekleyerek pişirdim ve yanında soğan salatası ile servis yaptım.
Ayrıca bakınız; Soğan Salatası
"Afiyetle Kalın"
KEFAL BALIĞI-SOĞAN SALATASI EŞLİĞİNDE;
Malzemeler;
3 adet kefal balığı,
1 çay bardağı mısır unu,
Tuz, zeytinyağ, tereyağ.
Soğan salatası için;
3 adet beyaz kuru soğan,
Tuz, zeytinyağı, sumak, limon, maydanoz.
TARİFİ;
Kefal balıklarını balıkçı da temizletip, ikiye ayırtın.
İyice yıkayıp, süzün.
Fırına dayanıklı bir tepsinin içini yağlayın.
Kefal balıklarını tuz ve istediğiniz baharatları serptttiğiniz mısır ununa bulayın.
Mısır ununa buladığınız balıkları yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Her balığın üzerine 1 çay kaşığı tereyağ yerleştirin.
Orta hararetteki fırında pişirin.
Soğan salatasını hazırlamak için;
Soğanları soyun, ince ince doğrayın.
Sumak, zeytinyağı, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve limon suyu ile karıştırıp balığın yanında servis yapın.
Not;
Soğan salatasında nar ekşisi de kullanabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"