Bu tarifte brüksel lahanasını köftenin içine yerleştiriyorsunuz ve fırında pişiriyorsunuz.
Brüksel lahanası köftenin içinde, üstelik köfte malzemesi sulu köfte gibi pirinçli olarak hazırlanıyor.
Tarifi Lezzet Dergisinden aldım, derginin Şubat 2010 sayısında yayınlanmış.
Tarifin orjinal ismi "Köfteli Brüksel Lahanası" fakat benim bu isimde başka tariflerim olduğu için ismini "köfte mantolu brüksel lahanası" olarak değiştirdim.
Tarifi uygularken karşılaştığım tek sorun, orta yağlı kıyma kullandığım için pişince şekli bozulan köfteler oldu ama lezzeti kesinlikle çok güzeldi.
Bunun kadar lezzetli bir brüksel lahanası tarifine ne dersiniz? Bakınız;
Fırında Brüksel Lahanalı Köfte
Ayrıca bakınız; Etli Brüksel Lahanası
"Afiyetle Kalın"
BRÜKSEL LAHANALI KÖFTE;
Malzemeler;
200 gram brüksel lahanası,
Köfte Malzemeleri;
500 gram yağsız kıyma,
Yarım çay bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
1 diş sarımsak,
Karabiber,
5-6 dal maydanoz,
Tuz.
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası,
Zeytinyağı, tuz.
TARİFİ;
Köfteyi hazırlamak için;
Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyup, rendeleyin.
Maydanozları incecik kıyın.
Kıymanın içine ekleyip, tuz-karabiber, yumurta ve pirinci ilave edip, yoğurun.
Brüksel lahanasının dış yapraklarından bir kaç tanesini koparıp, kaynayan suda biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
Elinizi yağlayın, köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayın.
Elinizin içinde açın ve içine 1 adet hafif haşlanmış brüksel lahanası yerleştirin.
Yuvarlayarak köfte haline getirin, fırına dayanıklı bir tepsiye hazırladığınız köfteleri dizin.
Salçayı 1,5 su bardağı su, 3-4 kaşık zeytinyağ ve tuz ile karıştırıp, köfterin üzerine dökün.
Orta hararette ki fırında suyunu çekip, köfteler pişinceye kadar pişirin.
Son 5-10 dakikasında üzerinde ki folyoyu çıkarıp, köftelerin kızarmasınız sağlayabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"