26 Haziran 2012 Salı

HOŞ GELDİN BEBEK PASTASI

Bugün ailemizin en küçük ve en sevimli üyesi olan Eslem'in 1. yaş günü.
Eslem, kızkardeşimin kızı, geçen yıl dünyaya gelişini yine buradan sizinle paylaşmıştım.
Eslem dünyaya geldiğinde "Hoş Geldin Bebek" partisi planlamıştım ama doğumdan sonra araya giren düğünler, tatiller, sonrasında Ramazan ve Bayram derken sonunda Eylül ayında partiyi yapmıştık.
Parti için hazırladığım menü de pasta da vardı.
Pastanın tarifini vermeye önce sıra gelmedi, sonrasında da "doğum gününde yayınlarım" diyerek ben erteledim.
O gün menüde ki yemeklerin çok uğraştırıcı olması ve bir de evin süslenmesi gibi artı işler çıkınca pastayı olabilecek en çabuk ve pratik şekilde hazırladım.
Mecburen hazır pasta tabanı kullandım, alışveriş için Eminönü'ne gitmeye fırsat bulamadığım için evde olan süsleme malzemeleri ile pastayı süsledim.
Bu pasta tarifi ile daha önce annemin doğum günü için pasta hazırlamıştım.
"Afiyetle Kalın"


24 Haziran 2012 Pazar

BAHARATLI TAVUK DİLİMLERİ

Tavuk göğsü pek çok kişinin yavan bulduğu tat almadığı bir bölüm.
Bense ızgara ya da haşlanmış fark etmez, tavuk göğsünü çok severim.
Bu şekilde pişirmek ise yavan bulanlar için iyi bir fikir oluyor.
Baharatla marine edip, ızgarada ya da tavada yağsız olarak pişirin.
İsterseniz pilav eşliğinde, salatanın üzerinde veya noodle gibi makarnanın üzerinde servis yapabilirsiniz.
Bakınız;

Tavuklu Salata


Tavuklu Noodle

"Afiyetle Kalın"

BAHARATLI TAVUK DİLİMLERİ;
Malzemeler;
2 adet kemiksiz tavuk göğsü,
Tavuk göğsünü marine etmek için;
Zeytinyağ, kuru nane, kekik, kırmızı pul biber, 2 diş sarımsak. 

TARİFİ;
Tavuk göğsünü yıkayıp, süzün.
İnce dilimler halinde doğrayın.
Büyük bir kasenin içinde tavukları, rendelenmiş sarımsak, kuru nane, kekik, kırmızı biber, 3-4 kaşık zeytinyağı ve tuz ilave ederek 15-20 dakika bekletin.
İnce dilimler halinde doğrayıp, marine ettiğiniz tavukları ızgarada yada teflon tavada pişirin.
"Afiyet Olsun"
 

23 Haziran 2012 Cumartesi

2012 İSMEK FESHANE SERGİSİ-YEMEK BRANŞI

Her yıl gezi blogum Muhterem'le Geziye için İsmek Feshane Sergisini ziyaret ediyorum.
Sergi resimlerini gezi blogumdan paylaşıyorum ama aşçılık ve yemek branşı söz konusu olunca aynı resimleri yemek blogumda da paylaşıyorum.
Yiyecek-İçecek Hizmetleri adı altında pek çok yan dallarda eğitim veren branşa ben eskisi gibi Yemek Branşı demek istiyorum.
2012 İsmek Feshane Sergisi "Yemek" branşına ait resimlerle sizi başbaşa bırakıyorum.