9 Ekim 2012 Salı

TAZE FASULYE MÜCVERİ

mücver
Mücveri nasıl bilirsiniz?
En popüler cevabın "kabaklısını biliriz" olduğuna eminim.
Fakat mücver yaparken kullanacağınız sebzelerin sınırı yok, istediğiniz sebze ile mücver yapabilirsiniz.
Fasulye gibi sert olanları haşlayarak, kök sebzeleri rendeleyerek, yaprak sebzeleri haşlamanıza gerek kalmadan incecik doğrayıp mücver hazırlayabilirsiniz.
Daha önce pek çok sebze (Ispanak- Pazı-Kabak-Kereviz-Havuç-Mısır-Karışık Otlar) ile mücver yaptım ama taze fasulye ile mücver yapmak hiç aklıma gelmemişti.
Bu tarifi Mutfak Sırları sitesinde Nilay'da görünce hemen denedim.
Bizim evde taze fasulye artık mücver olarakta sevilerek tüketiliyor.
"Afiyetle Kalın"

 mücver yapımı
TAZE FASULYE MÜCVERİ;
Malzemeler;
300 gram taze fasulye,
1 adet kırmızı biber,
1 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
Un, (tahminen 2 ya da 2,5 su bardağı)
Tuz.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.

mücver nasıl yapılır?
TAZE FASULYE MÜCVERİ TARİFİ;
Taze fasulyenin baş kısımlarını koparın.
Kılçığı varsa bıçakla kesip, çıkarın.
1-2 santim boyunda doğrayın.
Kaynayan tuzlu su da haşlayın.
Not;
Fasulyeyi haşlarken mutlaka tuz ilave edin, hamurda ki tuz haşlanmış fasulyeye etki etmiyor.
Haşlanan fasulyeyi süzün, üzerinden soğuk su geçirin.
Fasulyeler iyice süzüldükten sonra büyük bir kaseye alın.
Kırmızı biberin tohumunu çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve kaseye ekleyin.
Yumurtayı kırıp, ekleyin.
İçine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ilave edin ve iyice karıştırın.
Tuzunu, karbonatını ve aldığı kadar ununu ekleyip, karıştırın.
Hamurun kıvamı krep hamuru gibi akışkan olmalı.
Tavanın yüzeyine sıvı yağ gezdirip, kızdırın.
Hazırladığınız mücver hamurundan 2-3 kaşık tavaya ekleyip, kaşığın tersi ile düzleştirin.
Mücverin önünü ve arkasını pişirin.
Diğer mücverleri de bu şeklilde pişirin.
Yoğurt ve salata ile birlikte servis edin.
"Afiyet Olsun"

5 Ekim 2012 Cuma

SİYAH ÜZÜM ŞERBETİ

Muhterem'le Afiyetle
Siyah üzümün mevsimi geçmek üzere, henüz mevsimi geçmeden siyah üzüm şerbeti ve siyah üzüm suyu kullanılarak yapılan "Pepeçura Tatlısı" yapmaya ne dersiniz?
Bugün üzüm şerbetinin tarifini vereyim.
Pepeçura tatlısının tarifi 👉BURADA
Görmüş olduğunuz şerbeti, annemin Abana'dan dönerken getirdiği siyah kokulu üzümlerle yaptım.
Yani halis muhlis Karadeniz üzümü kullandım.
Rengi umduğumdan çok daha güzel oldu.
Kokulu üzüm olduğu için şerbete nefis bir aroma kattı. 
Üstelik yapımı çok kolay, siyah üzüm tezgahlardan kalkmadan sizde deneyip, bu tadı almalısınız. 
"Afiyetle Kalın"

2 Ekim 2012 Salı

REVANİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugün benim doğum günüm : )
Allah'ın izni ile 42'yi bitirip, 43 yaşıma girdim.
Gelelim bugünkü tarifimize, revani Türk mutfağının klasik tariflerinden birisidir.
İrmikli-şerbetli tatlılar kategorisinde başı çeker.
Yapımı çok kolaydır, el işçiliği de olmadığı için en sıkışık, en yoğun zamanınızda bile hemen hazırlayabilirsiniz.