1 Aralık 2012 Cumartesi

KÖFTE VE KÖFTELİ TARİFLER

köfte ile yapılan tarifler
Köfte, et ürünleri içinde en sevilen türlerin başında gelir.
Çocuklar çok severek yer, çocuklara et yedirmenin en iyi yolu köfte yapmaktır.
Köfteye istediğiniz şekli verebilir, istediğiniz sebze ile birlikte pişirebilirsiniz.
Velhasıl köfte ev hanımlarının da hayat kurtarıcısıdır 😊
Köfte ile hazırlanan tarifleri, et yemekleri dosyasından ayrı bir bölümde yayınlamak istedim.
Bu dosya da önce köfte tarifini alabilir, daha sonra beğendiğiniz köfteli tarifi yapabilirsiniz.
Not;
Köfteli tarifler yazısını hazırlarken amacım dana-kuzu-koyun etinden hazırlanan klasik köfte tariflerini bir araya getirmekti, fakat köfte tarifleri bir tek kırmızı et kıymasından hazırlanmıyor.
Bu sebeple bu dosyada tavuk, balık ve sebze köftelerine de yer verdim.
"Afiyetle Kalın"

27 Kasım 2012 Salı

KUSKUSLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI

kuskus salatası
Çay davetleri için değişik salata tarifleri denemeyi seviyorum.
Kuskuslu yeşil mercimek salatasını Cafe Portakal-Bahar'da görmüştüm.
Kuskus makarna çeşidi olduğu için çocuklarda çok severek yiyor.
İçinde dereotu yada maydanoz gibi yeşilliklerin yanında renkli bir görüntü elde etmek için mısır taneleri ve közlenmiş kırmızı biber kullandım.
Anneler günü için çay menüsü hazırlarken bu salataya da yer verdim.
Anneler günü masasına ait menü ve resimler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


26 Kasım 2012 Pazartesi

IZGARADA MUZ

 
Izgara da muz tarifini "mangalda muz" olarak Refika'nın Mutfağı'nda görmüştüm.
Tariften farklı olarak ceviz ve bal ekledim, kalorisi bomba gibi oldu : )
Mangal yapacak ekipmanım olmadığı için teflon ızgara tavasında pişirdim.
Izgara tavanız yoksa teflon tavada yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

IZGARADA MUZ;
Malzemeler;
Kişi sayısınca muz,
Ceviz içi,
Damla çikolata,
Bal ve Tarçın.
IZGARADA MUZ TARİFİ;
Muzları yıkayıp, ızgara tavasına yerleştirin.
Tavaya bakan tarafını kısık ateşte pişirin.
Diğer tarafını çevirip, boydan boya karnıyarık yaparmış gibi kesin.
İçine ceviz içi, damla çikolata yerleştirin, tarçın serpin.
Damla çikolatalar hafifçe eriyinceye kadar, muz yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişirdiğiniz muzu servis tabağına alın, üzerine bal döküp servis yapın.
"Afiyet Olsun"