Bu tarif kuru incir, ceviz, muhallebi, kek ve karamelli şerbeti olan muhteşem bir tatlı.
Tarif, en başarılı ve çalışkan yemek bloglarından birisi olan Cahide'ye ait.
Tatlı da, Cahide'nin tariflerini sık sık uygulayan ablama ait.
Ablacığım bizi misafir ettiği zaman bu güzelim tatlıdan yapmıştı, kayıtsız kalamayıp hemen resmini çektim.
Ellerine sağlık ablacığım, tatlı ve her şey nefisti : )
"Afiyetle Kalın"
20 Aralık 2012 Perşembe
18 Aralık 2012 Salı
MİDYE BÖREK
Midye Börek-Pileli Börek-Kırma Rulo Börek, herhalde bir tarife bu kadar çok isim verilmemiştir.
Blogların bu çok popüler böreğini geçen Mart ayında Yeşim (Yetur'la Lezzet Kareleri) yayınlamıştı.
Tarif çok hoşuma gittiği için bende Nisan ayında bir kahvaltıda hazırlamış, resimlerini çekmiştim.
Yapım aşaması için Yeşim'in sayfasına yönlendirmeyi düşündüğüm için resimlerini ayrıca çekmemiştim.
Fakat ne yazık ki Yeşim'in blogu Nisan ayından beri yayın yapmıyor, bloguda kapalı olduğu için, hem daha önce verdiği tariflere ulaşamıyoruz, hemde ondan öğrenip, yaptığımız tarifler için sayfasına link veremiyoruz.
Yemek bloglarının en başarılı isimlerinden birisi olan Yeşim'i gerçekten çok merak ediyorum, İnşallah sağlığı yerindedir.
Bende bir ara böreğin bol resimli yapılış aşamasını çektim, yayınlamak bugünleri buldu.
Daha önce midye böreğin menüsünde yer aldığı kahvaltı masamın resimleri burada, ikindi çayı masasını resimleri burada
"Afiyetle Kalın"
MİDYE BÖREK;
Malzemeler; (12 adet için)
3 adet yufka,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
İç Malzemesi;
1 kase ufalanmış beyaz peynir,
5-6 dal maydanoz,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ.
TARİFİ;
Yufkaları tezgahın üzerine serin.
Önce sağdan sola tam ortasından kesin, daha sonra yukarıdan aşağıya yine tam ortasından kesin.
Her bütün yufkadan 4 adet parça çıkacaktır.
Kestiğiniz parçanın üzerine sıvı yağ-süt karışımından sürün.
Yufkayı parmağınızla (sivri ucundan başlayarak) pile yapa yapa yukarıya kadar çekin.
Yukarıya doğru pile yaptığınız yufkanın uçlarını ortada birleştirin.
Uç kısmına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin.
İç malzemesini yerleştirdikten sonra yukarıya doğru sararak böreği hazırlayın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurta-süt-sıvı yağ karışımını iyice çırpın, böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Blogların bu çok popüler böreğini geçen Mart ayında Yeşim (Yetur'la Lezzet Kareleri) yayınlamıştı.
Tarif çok hoşuma gittiği için bende Nisan ayında bir kahvaltıda hazırlamış, resimlerini çekmiştim.
Yapım aşaması için Yeşim'in sayfasına yönlendirmeyi düşündüğüm için resimlerini ayrıca çekmemiştim.
Fakat ne yazık ki Yeşim'in blogu Nisan ayından beri yayın yapmıyor, bloguda kapalı olduğu için, hem daha önce verdiği tariflere ulaşamıyoruz, hemde ondan öğrenip, yaptığımız tarifler için sayfasına link veremiyoruz.
Yemek bloglarının en başarılı isimlerinden birisi olan Yeşim'i gerçekten çok merak ediyorum, İnşallah sağlığı yerindedir.
Bende bir ara böreğin bol resimli yapılış aşamasını çektim, yayınlamak bugünleri buldu.
Daha önce midye böreğin menüsünde yer aldığı kahvaltı masamın resimleri burada, ikindi çayı masasını resimleri burada
"Afiyetle Kalın"
MİDYE BÖREK;
Malzemeler; (12 adet için)
3 adet yufka,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
İç Malzemesi;
1 kase ufalanmış beyaz peynir,
5-6 dal maydanoz,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ.
TARİFİ;
Yufkaları tezgahın üzerine serin.
Önce sağdan sola tam ortasından kesin, daha sonra yukarıdan aşağıya yine tam ortasından kesin.
Her bütün yufkadan 4 adet parça çıkacaktır.
Kestiğiniz parçanın üzerine sıvı yağ-süt karışımından sürün.
Yufkayı parmağınızla (sivri ucundan başlayarak) pile yapa yapa yukarıya kadar çekin.
Yukarıya doğru pile yaptığınız yufkanın uçlarını ortada birleştirin.
Uç kısmına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin.
İç malzemesini yerleştirdikten sonra yukarıya doğru sararak böreği hazırlayın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurta-süt-sıvı yağ karışımını iyice çırpın, böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
17 Aralık 2012 Pazartesi
KEREVİZ TARİFLERİ
Kereviz, pek çok kişinin en başta kokusunu sevmediği bir sebzedir.
Ülkemizde daha çok kök olarak satılır ama yaprakları da çok faydalıdır ve pek çok tarifte (özellikle balık yemekleri, çorba ve turşu kurarken) kullanılır.
Bizim evde de ben çok severim, ellerime sinen kokusuna bile bayılırım : )
Eşim sağlıklı olduğu için yer, kızım sevmez ama soğuk salata veya zeytinyağlı pişirdiğim zaman kokusu fazla olmadığı için yer.
Ülkemizde daha çok kök olarak satılır ama yaprakları da çok faydalıdır ve pek çok tarifte (özellikle balık yemekleri, çorba ve turşu kurarken) kullanılır.
Bizim evde de ben çok severim, ellerime sinen kokusuna bile bayılırım : )
Eşim sağlıklı olduğu için yer, kızım sevmez ama soğuk salata veya zeytinyağlı pişirdiğim zaman kokusu fazla olmadığı için yer.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)