28 Şubat 2013 Perşembe

AKŞAM YEMEĞİ

 
Akşam yemeğinde misafir ağırladığım zaman hiç resmini çekemiyorum.
Arşivime bakıyorum da sadece iftar yemeklerinin bazısının resmini çekip, yayınlamışım.
Keşke ayrıca bir yemek odam olsaydı da ben masanın resimlerini çektikten sonra misafirlerimi masaya alsaydım.
Ya da çekinmeden misafirlerimin yanında resim çekebilseydim : (
Bugün resimlerini yayınladığım masayı 30 Aralık'ta hazırladım, misafirlerim biraz geciktiği için resimlerini çekebildim.
Pazar akşamı yine yemekte misafirim vardı ama hiç resim çekemedim : (
Ne diyelim sağlık olsun, bende kahvaltı masalarının resmini çekip, paylaşmaya devam ederim.

AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ;

Yeşil Mercimek Çorbası

Pirinç Pilavı  

Yoğurt Soslu Tavuk Baget

Tatlı: Kabak Tatlısı



 Kıvırcık Salata

"Afiyetle Kalın"

26 Şubat 2013 Salı

MOR LAHANA TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Her ne kadar adı kırmızı lahana olarak bilinse de aslen mor olan, mor lahana kış aylarında tezgahlarda yer alır.
Bazen tek başına, bazen de salatalara eşlik ederek masalarımıza renk katar.
Sert yapısı yüzünden salataya eklemeden önce ince ince doğrayıp, tuzla ovmak zorunda kalırsınız, ya da rendeleyerek salatalara ilave edersiniz.
Bugün tarifini verdiğim turşuyu tek başına servis yapabileceğiniz gibi, kıvırcık salatanın üzerine de ekleyebilirsiniz.
Evde salatalık malzemeniz olmadığında bu turşu hemen imdadınıza yetişir.
Aynı tarifle beyaz lahanadan da hazırlayabilirsiniz, beyaz lahana daha çabuk oluyor.
Beyaz ve Mor Lahana ile hazırladığım diğer tariflerimi 👉BURADAN görebilirsiniz. 
Güncelleme;
Daha sonra havuçsuz olarak hazırladığım mor lahana turşusunun yapım aşamalarını da çektim, resimleri tarife ekliyorum.
İsterseniz havuçsuz olarak da bu turşuyu hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

24 Şubat 2013 Pazar

ISPANAKLI TARİFLER

Muhterem'le Afiyetle
Kış aylarının en sevilen sebzelerinden olan ıspanakla yapabileceğiniz, daha önce yayınladığım tarifleri bahar gelmeden dosya halinde hazırladım.
Ispanak, kış sebzesi denince akla ilk gelen sebzedir.
Tadı güzeldir, pek çok tarifi vardır ama yıkanması ve temizlenmesi  çok vakit aldığı için, pek çok ev hanımı ıspanaklı yemekleri sık yapmıyor.
Yıllar önce gazetede bir haber okumuştum, bazı çalışan hanımlar vakit almasın diye ıspanakları bulaşık makinesinin üst çekmecesine dizip, ön yıkama ile yıkama yapıyormuş!
Hizmette ve pratiklikte sınır yok 😄
Neyse ki şimdi vakti olmayanlar için yıkanmış, paketlenmiş ıspanaklar var.
Ispanak, benim kış aylarında her hafta pazardan aldığım demirbaş ürünlerimden birisidir.
Ispanağı her hafta pişirince değişik pişirme yöntemleri lazım oluyor.
Bu arada, ıspanaklı tarifler dosyasını hazırlarken fark ettim ki en çok yapılan ıspanak pişirme yöntemlerinden olan pirinçli ıspanak yemeği tarifini daha önce hiç vermemişim 😊