Bu yaz köyde hazırladığım misafir kahvaltı masalarından sonuncusu bu masa oldu.
Bu kahvaltıdan 1 gün sonra ne yazık ki evi kapatarak yaz tatilimizi bitirdik.
4 kişilik misafir grubumla birlikte 6 kişiydik.
Menüyü oluştururken bahçede bol bulunan pazıyı kullanarak, hem börek, hemde yumurtalı pazı kavurması yaptım.
Annem gelirken çıtır çıtır simit getirmişti, simiti de böreğin yanında servis yaptım.
İstanbul'da neredeyse hiç yapmadığım kızartmayı, köyde körpecik biberleri görünce bol bol yapıyorum : )
21 Aralık 2013 Cumartesi
19 Aralık 2013 Perşembe
KEREVİZ TURŞUSU
Fakat kereviz soğuk olarak yendiği zaman o klasik kokusu çok baskın olmadığı için, soğuk olarak tüketmenizi öneririm.
Mesela portakalla pişirilen zeytinyağlı yemeğini, yoğurtlu salatasını, panesini v.s mutlaka deneyin.
Bugün tarifini verdiğim kereviz turşusu ise tamamen doğaçlama oluştu.
Mor lahana turşusu kurarken kullandığım ölçü ve yöntemi kereviz turşusu için de kullandım.
Turşuyu kurmak için kerevizi V rende yada mandolin rende diye bilinen bir rende ile rendeledim.
Renk vermesi için havuç ekledim, turşuyu kurduktan 10 gün sonra yemeğe hazır hale geldi fakat şunu belirtmek isterim ki yumuşak bir turşu değil, daha diri bir turşu oluyor.
Kereviz ile hazırladığım diğer tariflerimi BURADAN görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
18 Aralık 2013 Çarşamba
ELMALI MUHALLEBİ
Elmalı kurabiye yaptığınız zaman hazırladığınız iç artarsa nasıl değerlendirirsiniz?
Ben az artarsa yerim : ) fazla artarsa muhallebinin üzerinde değerlendiririm.
Elma, tarçın ve ceviz içi kurabiyeye olduğu gibi muhallebiye de çok yakışıyor.
Elmalı sos malzemesini isterseniz muhallebinin en altına, ortasına yada bugünkü tarifimizde olduğu gibi en üstüne yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ELMALI MUHALLEBİ;
Malzemeler; (5 kup için)
Muhallebi malzemeleri;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı nişasta,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Elmalı sos malzemesi;
3 elma rendesi,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi.
Üzeri için;
Ceviz içi.
TARİFİ;
Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyun rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı, toz şekeri, cevizi ve tarçını küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri tencerede iyice karıştırın.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.
Not;
Elmalı sosun üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, sertleşmesi için 10 dakika bekletin.
Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla elmalı sostan yerleştirip, üzerini düzleştirin.
Servis yaparken üzerini ceviz içi veya istediğiniz kuruyemişle süsleyin, isterseniz tekrar toz tarçın serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Ben az artarsa yerim : ) fazla artarsa muhallebinin üzerinde değerlendiririm.
Elma, tarçın ve ceviz içi kurabiyeye olduğu gibi muhallebiye de çok yakışıyor.
Elmalı sos malzemesini isterseniz muhallebinin en altına, ortasına yada bugünkü tarifimizde olduğu gibi en üstüne yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ELMALI MUHALLEBİ;
Malzemeler; (5 kup için)
Muhallebi malzemeleri;
1 litre süt,
3 yemek kaşığı nişasta,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Elmalı sos malzemesi;
3 elma rendesi,
4 çorba kaşığı toz şeker,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi.
Üzeri için;
Ceviz içi.
TARİFİ;
Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyun rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı, toz şekeri, cevizi ve tarçını küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri tencerede iyice karıştırın.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.
Not;
Elmalı sosun üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, sertleşmesi için 10 dakika bekletin.
Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla elmalı sostan yerleştirip, üzerini düzleştirin.
Servis yaparken üzerini ceviz içi veya istediğiniz kuruyemişle süsleyin, isterseniz tekrar toz tarçın serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)