13 Mart 2014 Perşembe

KAHVALTI MASASI-38

Denizde kum bende kahvaltı masası : )
Daha önce bahsetmiştim, sömestr tatili süresince kahvaltı ve çay için ayrı ayrı misafirlerim oldu.
Bu masayı da kahvaltı için ağırladığım misafirime hazırladım.
Bu masayı yayınlayınca bitti mi zannediyorsuz, yok hayır henüz bitmedi.
Geçtiğimiz Pazar günü hazırladığım kalabalık bir kahvaltı masası resimleri yayınlanmayı bekliyor : )

Masaların resmini çektiğim zaman blogda resimleri hemen yayınlamam mümkün olmuyor ama masalarımın resmini hazırlandığı anda instagram adresimde yayınlıyorum.
Mesela geçen hafta Pazar kahvaltısında hazırladığım misafir masamın resmini yine ilk önce Instagram'dan yayınladım, o masanın resimlerini ve ayrıntılarını daha sonra buradan yayınlayacağım.
Beni Instagram'da BU adresten takip edebilirsiniz.

KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.


Karışık Kızartma
Son dönemde kahvaltı için bu şekilde kızartma hazırlıyorum.
Patates, kırmızı ve yeşil biberi, mantarı küp küp doğrayıp, kızartıyorum.
Rengarenk bir görüntü ortaya çıkıyor.
Geçen hafta ki kahvaltı misafirlerime de kızartmayı aynı şekilde hazırladım.



Reçellerim;
"Afiyetle Kalın"

12 Mart 2014 Çarşamba

FIRINDA ELMA DİLİMİ KEREVİZ

celery root
Kerevizi çok severim, bu yüzden farklı şekillerde ve yöntemlerle pişirerek sayfamda sık sık yer veriyorum.
Değişik yöntemlerle pişirdiklerimi mutlaka buradan paylaşıyorum ki, kereviz sevmeyen bir kişi bile o yöntemle pişirip, severse ne mutlu bana :)
Kerevizi seven-sevdirenler derneği başkanı gibi konuştum :)
Tarifimize gelirsek "elma dilimi şeklinde baharatla harmanlayarak fırında patates yapıyoruz da, neden kerevizle yapmayalım?" diye düşünüp yapmaya başladığım bir tarif oldu.
Bu tarifi kahvaltı için hazırlayabilirsiniz, ya da et yemeği veya köftenin yanında servis yapabilirsiniz.

celery root
Kereviz ile hazırladığım diğer tariflerimi buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

celery root
FIRINDA ELMA DİLİMİ KEREVİZ;
Malzemeler;
1 kilo orta boy kereviz,
Kerevizin yeşil yaprakları,
Sos malzemeleri;
1 çay bardağı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber.

celery root
FIRINDA ELMA DİLİMİ KEREVİZ TARİFİ;
Kerevizin kabuklarını soyun, iyice yıkayıp kurulayın.
Elma dilimi şeklinde doğrayın.
Sos malzemelerini doğradığınız kerevizin içine ekleyin.
Not;
Sarımsağın fırında pişerken çok keskin bir kokusu oluyor, kullanmayabilirsiniz.
Sos malzemeleri ile kerevizleri iyice harmanlayıp, 15-20 dakika bekletin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine soslanmış kereviz dilimlerini yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında, kerevizleri arada sırada karıştırarak pişirin.

celery root
 "Afiyet Olsun"

10 Mart 2014 Pazartesi

TARÇINLI MİNİK ÇÖREKLER

Muhterem'le Afiyetle
Tarçın tatlı hamur işlerine çok yakışıyor, hele bu hamur mayalı pofidik bir hamursa lezzeti ikiye katlanıyor.
Bugün tarifini vereceğim tarçınlı minik çörekleri yıllar önce "Elma Şekeri" blogunda görüp, yapmaya başlamıştım.
Bence bu tarifin asıl özelliği tarçınlı olmasından daha çok ilginç şeklinin olması, kızım bu çörekleri görünce "uzaylılara benziyor" demişti.
Bende diğer tarçınlı tariflerle karışmasın diye tarif defterime eklerken "uzaylı çörekler" diye not yazmışım 👽👽👽😄
Bu arada;
Elma şekeri çok güzel ve orjinal tarifleri olan bir blogdu, artık güncellenmemesine üzülüyorum😔
"Afiyetle Kalın"