22 Ocak 2015 Perşembe

KAHVALTI MASASI-45

turkish breakfast
Bu kahvaltı masasını Aralık ayının son Pazar günü hazırlamıştım.
Bir kaç gün önce patatesçi de çok güzel minik taze patatesler görüp fırında köfte veya etle pişiririm diye almıştım, kahvaltıya kısmet oldular.
Yanına salçalı çiçek sosis pişirdim.
Börek olarak kıymalı börek, salata olarak roka salatası hazırladım.
Reçel benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazıdır.
Gül reçelim vardı, bir gün önceden de portakal reçeli pişirdim.

kahvalti
Bu aralar Cocostar Kek kadar sık yaptığım bir tatlı daha var o da tart kek.
Tart keki hazırlayıp üzerini istediğiniz gibi süslüyorsunuz.
İlk yaptıklarımda hep muzla süsleme yaptım, önümüzde ki günlerde kivi ile, baharda çilekle süsleme yapacağım.
Geçen Pazar günü gelen misafirlerime hazırladığım zaman süslemesinde muz değil, yaprak çikolata kullandım.

kahvaltı nasıl hazırlanır
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz. 





 

banana tart


2-Kaymak


"Afiyetle Kalın"

19 Ocak 2015 Pazartesi

COCOSTAR KEK

kokostar kek
Bazen önünüze bir tarif çıkar, hoşunuza gittiği için yada denemek istediğiniz için yaparsınız.
Yaptığınız tarif damak tadınıza uyuyorsa, size farklı geldiyse, çok hoşunuza gittiyse sık sık yaparsınız.
Bugün tarifini verdiğim "cocostar kek" benim için son günlerde sık sık yaptığım bir tarif oldu😊
-Kahvaltıya misafir mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
-Çaya biri mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
Son günlerde bu tatlıyı yapmak için pek çok bahanem oldu😄
2 kahvaltı, bir çay misafirime bu tatlıdan yaptım.
Gelecek bir kaç misafirime daha pişirmeyi düşünüyorum.
Bu tarifin adı kek olarak geçiyor ama kekinin sütle ıslatılması, üzerinin kreması ve son olarak üst kısmında ki muhteşem çikolatası bu tarifi bence tatlı kategorisine sokuyor.


12 Ocak 2015 Pazartesi

HİNDİ KAPAMA

turkey stew
Benim çocukluğumda hindi eti sadece yılbaşına yakın tarihlerde piyasaya çıkardı.
Üstelik hindi bütün olarak satılırdı, aldığınız zaman o hindiyi 2-3 günde zor bitirirdiniz.
Bu uzun süre böyle devam etti.
Daha sonra gıda şirketleri hindiyi keşfetti, yılbaşı dışında da bulunan bir ürün oldu.
Hindi satan şirketler bir de tavuk gibi parçalayarak satmaya başlayınca, pek çok eve yeniden hindi eti girmeye başladı.
Hindi etini kalabalık olmayan ailelerde almaya başladı.
Üstelik hindinin istediğiniz yerini (kanat-göğüs-boğaz-but-baget gibi) alabiliyorsuz.
Bugün tarifini verdiğim hindi ise piyasada "hindi kapama" olarak satılıyor.
İsterseniz bu şekilde haşlama gibi pişirebilirsiniz, isterseniz fırında daha çıtır olacak şekilde pişirebilirsiniz.

Hindi eti ile hazırladığım diğer tariflerim;

Fırında Hindi Baget

Mantarlı, Hindi Göğüs

Taze Patatesli, Hindi But

Hindi Yahnisi

"Afiyetle Kalın"