Yayınlanlanmayı bekleyen çok tarifim var ama ne yazık ki onları yayına hazırlayacak, tarifleri yazacak vaktim yok.
Son günlerde bilgisayarın başına geçmeye bile vakit bulamıyorum.
İnşallah önümüzde ki günlerde daha düzenli yazmaya başlayabilirim.
Yavaş yavaş bahar geliyor, yayınlanmayı bekleyen tariflerimin arasında kış sebzeleri ve meyveleri ile hazırlanan tarifler var.
Ben her sebze ve meyvenin mevsiminde tüketilmesi ve tarifinin verilmesinden yanayım.
Bu yüzden bu aralar bol bol kışlık sebze-meyve ile hazırlanan tarifler yayınlarsam şaşırmayın :)
Kivi de kış meyvelerinin arasında yer alıyor.
Kivi ülkemizde son yıllarda popüler olmuş bir meyve, kolaylıkla pazarda, manavda, markette bulabilirsiniz.
Geçtiğimiz günlerde kivi ile 3 tarif hazırladım, birisi bu milkshake, birisi tart kek, birisi de kivi marmelatı.
İnşallah hepsinin tarifini vereceğim, hatta kivi ile hazırlayabileceğiniz tarifler dosyası hazırlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
2 Şubat 2016 Salı
21 Ocak 2016 Perşembe
FIRINDA BEŞAMELLİ BROKOLİ
1 haftalık aradan sonra merhaba :)
Beni uzun zamandır takip edenler bilir, bloguma tatil ve hastalık dışında uzun aralar vermem.
Bugünlerde her eve, aileye uğrayan grip ne yazık ki bize de uğradı :(
Çok şükür dinlenme imkanım olduğu için 1 hafta da atlattım.
Allah hasta olduğu halde eve, çocuklara, hatta anne-babasına, aile büyüklerine bakanların, çalışanların yardımcısı olsun.
Her iş sağlık olduktan sonra bir şekilde hallediliyor ama sağlık olmayınca 1 bardak su almak bile gözünüzde büyüyor.
Bugünkü tarifimiz kış aylarında bol bol bulabileceğiniz vitamin deposu brokoli ile hazırlanıyor.
Brokoliyi pek çok kişi sevmez ama bir şekilde masamızda yer alması gereken bir sebze.
Brokolinin ne yazık ki çok fazla pişirme seçeneği yok, en çok hafif haşlayıp yoğurtlu olarak tüketiyoruz.
Ben bir sebze fazla sevilmezse onu farklı şekillerde de pişirerek bir şans daha verilmesinden yanayım.
Daha önce brokoliyi, makarna ve mantarla birlikte fırında pişirmiştim.
Brokoliyi bu sefer fırında sadece beşamel sosla ve kaşar peynirle pişirdim, kesinlikle çok lezzetli oldu.
Brokoli ile hazırladığım tüm tarifleri 👉BURADA görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Beni uzun zamandır takip edenler bilir, bloguma tatil ve hastalık dışında uzun aralar vermem.
Bugünlerde her eve, aileye uğrayan grip ne yazık ki bize de uğradı :(
Çok şükür dinlenme imkanım olduğu için 1 hafta da atlattım.
Allah hasta olduğu halde eve, çocuklara, hatta anne-babasına, aile büyüklerine bakanların, çalışanların yardımcısı olsun.
Her iş sağlık olduktan sonra bir şekilde hallediliyor ama sağlık olmayınca 1 bardak su almak bile gözünüzde büyüyor.
Bugünkü tarifimiz kış aylarında bol bol bulabileceğiniz vitamin deposu brokoli ile hazırlanıyor.
Brokoliyi pek çok kişi sevmez ama bir şekilde masamızda yer alması gereken bir sebze.
Brokolinin ne yazık ki çok fazla pişirme seçeneği yok, en çok hafif haşlayıp yoğurtlu olarak tüketiyoruz.
Ben bir sebze fazla sevilmezse onu farklı şekillerde de pişirerek bir şans daha verilmesinden yanayım.
Daha önce brokoliyi, makarna ve mantarla birlikte fırında pişirmiştim.
Brokoliyi bu sefer fırında sadece beşamel sosla ve kaşar peynirle pişirdim, kesinlikle çok lezzetli oldu.
Brokoli ile hazırladığım tüm tarifleri 👉BURADA görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
9 Ocak 2016 Cumartesi
EVLİLİK YIL DÖNÜMÜ İÇİN VİŞNE PÜRELİ TART KEK
Bir 9 Ocak tarihinden daha yine merhaba :)
Bugün eşimle 29.evlilik yıldönümümüz.
Her yıl mümkün oldukça bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım ama bu sene bizim için başka.
Neden? derseniz, beni takip edenler biliyor oğlum yıllardır şehir dışında çalıştığı için bizim yanımızda değil, kızım da Temmuz ayında evlenince biz eşimle başladığımız yere döndük, evde 2 kişi kaldık.
Pasta yapmak bir şey değilde onu bitirmek bize fazla geleceği için bu yıl evlilik yıl dönümü için daha hafif bir tatlı olan tart kek yapmaya karar verdim.
Süslemesi için, meyve olarak çarpıcı rengi olan vişne tercih ettim.
Vişneyi yazın çekirdeklerini çıkararak dondurucuya koymuştum onu kullandım.
Vişneyi püre yapıp, biraz nişasta ve şeker ile pişirerek muhallebi şeklinde kullandım.
Üzerine de zarif bir görüntüsü olsun diye çok fazla süslemeden şeker hamurundan 2 beyaz gül, gofret yapraklar ve minik kalpler yerleştirdim.
Benim içime sinen sade ama zarif bir görüntüsü oldu.
"Afiyetle kalın, yuvanızdan önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk eksik olmasın"
Bugün eşimle 29.evlilik yıldönümümüz.
Her yıl mümkün oldukça bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım ama bu sene bizim için başka.
Neden? derseniz, beni takip edenler biliyor oğlum yıllardır şehir dışında çalıştığı için bizim yanımızda değil, kızım da Temmuz ayında evlenince biz eşimle başladığımız yere döndük, evde 2 kişi kaldık.
Pasta yapmak bir şey değilde onu bitirmek bize fazla geleceği için bu yıl evlilik yıl dönümü için daha hafif bir tatlı olan tart kek yapmaya karar verdim.
Süslemesi için, meyve olarak çarpıcı rengi olan vişne tercih ettim.
Vişneyi yazın çekirdeklerini çıkararak dondurucuya koymuştum onu kullandım.
Vişneyi püre yapıp, biraz nişasta ve şeker ile pişirerek muhallebi şeklinde kullandım.
Üzerine de zarif bir görüntüsü olsun diye çok fazla süslemeden şeker hamurundan 2 beyaz gül, gofret yapraklar ve minik kalpler yerleştirdim.
Benim içime sinen sade ama zarif bir görüntüsü oldu.
"Afiyetle kalın, yuvanızdan önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk eksik olmasın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)