Bugün çok pratik bir tarif vereceğim.
Bu tarifi daha önce Balık ve Yürek ile yapmıştım.
Onlar da çok lezzetli oluyor ama ben tavuk kokoreçi daha çok seviyorum.
Bir de ekmek arası lezzetleri seviyorum, çok pratik ve zahmetsiz bir şekilde karnınızı doyurmuş oluyorsunuz :)
26 Mayıs 2016 Perşembe
22 Mayıs 2016 Pazar
KAHVALTI MASASI-58
Bu masayı 19 Mayıs'ta hazırladım.
Resmi tatil olduğu için o günü değerlendirdik, okul ve iş yerlerinin tatil olması vesilesi ile hafta içi toplandık.
Menü de börek, poğaça, salata, kızartma, reçel çeşitleri ve tatlı vardı.
Ayrıntıya girersem;
İlk önce Kastamonu'luların çok iyi bildiği Hodan (bazı yerlerde ıspıt veya kaldirik olarak bilinir) ile yumurtalı hodan pişirdim.
Biz Kastamonu'luyuz, yenilebilir otların arasında en sevdiğimiz ot olan hodanı pazarda bulmuşken hemen menüye dahil ettim.
Bol soğan ile birlikte haşlanmış hodanı kavurup, üzerine yumurta kırdım.
Poğaça için kesme poğaçaya karar verdim, bu poğaçanın en iyi tarafı neredeyse hiç el işçiliği yok, çok çabuk şekil verip hazırlayabiliyorsunuz.
O gün poğaçayı hazırlarken normalinden farklı olarak düz değil, üçgen şeklinde kestim.
Böreği kıymalı olarak, yine el işçiliği fazla olmayan tepsiye dizerek hazırladım.
Patates ve biberleri küp küp doğrayarak kızarttım.
Domates-salatalık en güzel zamanlarında olduğu için bol bol salatasını hazırladım.
Reçellerim ise benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazı, bu masada 6 çeşit reçel vardı.
Bu reçellerden birisi de o gün ilk defa misafir önüne çıkan çikolatalı süt reçeliydi.
Tatlı olarak son dönemde misafirlerime farklı tarif yapmadığımı fark ettim.
Uzun zamandır denemeyi istediğim karagöz tatlısı yaptım.
Resmi tatil olduğu için o günü değerlendirdik, okul ve iş yerlerinin tatil olması vesilesi ile hafta içi toplandık.
Menü de börek, poğaça, salata, kızartma, reçel çeşitleri ve tatlı vardı.
Ayrıntıya girersem;
İlk önce Kastamonu'luların çok iyi bildiği Hodan (bazı yerlerde ıspıt veya kaldirik olarak bilinir) ile yumurtalı hodan pişirdim.
Biz Kastamonu'luyuz, yenilebilir otların arasında en sevdiğimiz ot olan hodanı pazarda bulmuşken hemen menüye dahil ettim.
Bol soğan ile birlikte haşlanmış hodanı kavurup, üzerine yumurta kırdım.
Poğaça için kesme poğaçaya karar verdim, bu poğaçanın en iyi tarafı neredeyse hiç el işçiliği yok, çok çabuk şekil verip hazırlayabiliyorsunuz.
O gün poğaçayı hazırlarken normalinden farklı olarak düz değil, üçgen şeklinde kestim.
Böreği kıymalı olarak, yine el işçiliği fazla olmayan tepsiye dizerek hazırladım.
Patates ve biberleri küp küp doğrayarak kızarttım.
Domates-salatalık en güzel zamanlarında olduğu için bol bol salatasını hazırladım.
Reçellerim ise benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazı, bu masada 6 çeşit reçel vardı.
Bu reçellerden birisi de o gün ilk defa misafir önüne çıkan çikolatalı süt reçeliydi.
Tatlı olarak son dönemde misafirlerime farklı tarif yapmadığımı fark ettim.
Uzun zamandır denemeyi istediğim karagöz tatlısı yaptım.
21 Mayıs 2016 Cumartesi
BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Mübarek Berat Kandilimiz kutlu olsun!
Beraat gecesinde okunacak en değerli dua “Allahümme inneke
afüvvun kerîmün tühibbu’l-affe fa’fuannî” yani, “Allahım! Sen affedicisin,
affetmeyi seversin, bizi affet!” duasıdır.
*Resim Sultanahmet Camii
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Yorumlar (Atom)