1 Haziran 2016 Çarşamba

KREM PEYNİRLİ RULO POĞAÇA

muhteremle afiyetle
Bugün Ramazan öncesi bir poğaça tarifi vereyim dedim.
Ben değişik şekillerde ki poğaçaları çok severek yapıyorum.
Bu tarifi instagram da çok popüler bir sayfa olan Nermin'in Enfes Mutfağı'nda görmüştüm.
Tarifi çay misafirlerimin geldiği gün denedim, çok şükür tarif beni mahçup etmedi.
Bu poğaçanın menüsünde olduğu çay masasının resimleri BURADA  
Poğaçanın yapımı biraz oyalayıcı, sebebi de poğaçanın hamurunu açtığınız zaman önce yağ sonra krem peynir sürüyorsunuz, sonra dilimleyip tek tek o şeritleri rulo olacak şekilde sarıyorsunuz sonra önce süte sonra kavrulmuş susama batırıyorsunuz.
Tabii bu biraz vakit alıyor.
Bu tarifi şimdilik kahvaltı misafirlerime yapmayı düşünmüyorum, o kadar kısa sürede olacak bir poğaça değil. Fakat bir gün önceden pişirip derin dondurucuya kaldırılabilir, misafir geldiği gün dondurucudan çıkarılabilir.
Ruloları keserken deneme amaçlı bazısını kalın, bazısını ince kestim.
Kalın olanlar pamuk gibi yumuşak, ince olanlar daha çıtır oldu.
"Afiyetle Kalın"

pastry


mayalı poğaça
KREM PEYNİRLİ RULO POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 küçük paket instant maya (10 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
3,5-4 su bardağı un,
İçine sürmek için;
2-3 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım pakat krem peynir,
Rulo yaptıktan sonra batırmak için;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı kavrulmuş susam.

KREM PEYNİRLİ RULO POĞAÇA TARİFİ;
Hamuru hazırlamak için ılık sütün içinde mayayı eritin, şekeri ekleyin karıştırın, 10 dakika bekletin.
İçine sıvıyağı, tuzu ve unu ilave edin.
Not;
Unu yavaş yavaş ilave edin, ununuzun kalitesine göre belirtilen miktardan daha az veya daha fazla kullanmanız gerekebilir.
Hamuru iyice yoğurun, üzerini örterek 35-40 dakika bekletin.

Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın.
İlk parçayı dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın.

Açtığınız hamurun üzerine oda ısısında olan tereyağdan sürün.

Tereyağın üzerine krem peynir sürün.

Üzerine tereyağ ve krem peynir sürdüğünüz hamuru 1 parmak genişliğinde kesin.

Kestiğiniz, şerit haline getirdiğiniz hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin.

Şeritler rulo olduktan sonra önce süte batırın.

Susamı teflon tavada kısık ocakta sürekli karıştırarak kavurun.
Süte batırdığınız ruloyu susamın içinde döndürerek yan taraflarına susamın yapışmasını sağlayın.

Ben sadece yan tarafını susama buladım, isterseniz her tarafını batırabilirsiniz.

Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
180 derecelik fırında pişirin.

nerminin enfes mutfağı
"Afiyet Olsun"

28 Mayıs 2016 Cumartesi

ÇAY MASASI-32

beç çayı sofrası
Bugün küçük, mütevazi bir çay masası resimleri paylaşacağım.
Bu menü de börek ve tatlı dışında çay davetlerinde olan hamur işlerinden yok.
Menü de kıymalı patatesli börek, fırında kaşarlı domates, tavuk kokoreç, kokoreç için minik sandviç ekmekleri ve dilimlenmiş salata malzemeleri vardı.
Tatlı olarak imam sarığı pastası vardı ama pasta bütün halde değil dilimlenmiş olarak masada yer aldı.
Hani bazen öğle yemeği yememişsinizdir ama akşama kadar sabredecek haliniz olmaz ya, işte tam o zamanlar da ikindi vakti bir masa kurarsınız hem akşam yemeğini erken yersiniz, hemde ikindi çayı içmiş olursunuz, işte bu masa tam öyle bir zamanda kuruldu.
Bir gün önce gelen misafirlerden börek ve tatlı vardı, o gün kaşarlı domatesi ve tavuk kokoreçi pişirip blogda yayınlamak için resimlerini çekmiştim.
Sonra "neden bu elimdekiler ile bir ikindi çayı masası kurmuyorum" diye düşündüm, ortaya bu masa çıktı :)


26 Mayıs 2016 Perşembe

TAVUK KOKOREÇ

muhteremle afiyetle
Bugün çok pratik bir tarif vereceğim.
Bu tarifi daha önce Balık ve Yürek ile yapmıştım.
Onlar da çok lezzetli oluyor ama ben tavuk kokoreçi daha çok seviyorum.
Bir de ekmek arası lezzetleri seviyorum, çok pratik ve zahmetsiz bir şekilde karnınızı doyurmuş oluyorsunuz :)