18 Şubat 2017 Cumartesi

KAHVALTI MASASI-60

muhteremle afiyetle
Bir kahvaltı masası resimlerinde yine birlikteyiz 😊
Bu kahvaltı masasını eşimin aile büyüklerine hazırlamıştım.
Aile büyükleri söz konusu olunca masa biraz daha ağırbaşlı renklerde oluyor.
Gençlerin olduğu masalarda, hanımların olduğu masalarda renkli servisler, renkli runnerlar, masa örtüleri ve peçeteler kullanmayı seviyorum.
Mönüde kış sebzelerinden pırasa ile hazırladığım pırasalı yumurta, ıspanaklı börek, roka salatası vardı. Şarküteri ürünleri yiyen olmadığı için et kavurmayı tercih ettim.
Bol bol reçel ve marmelat çeşitleri olduğu için ayrıca tatlı yapmadım.
Misafirlerim saat 9'da geldiği için resimleri çok acele çektim, bu yüzden bazı resimler net çıkmadı😔

kahvaltı sofrası
KAHVALTI MASASI MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.    

kahvalti masasi

kahvalti sofrasi

kahvaltı masası nasıl hazırlanır?

kahvalti tarifleri

ev yapımı reçel çeşitleri
Reçellerim;





akraba günü kahvaltı masası
"Afiyetle Kalın"

16 Şubat 2017 Perşembe

YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ

muhteremle afiyetle
Ispanak pişirdiğiniz zaman kökünü ne yapıyor sunuz?
Açıkçası çoğu zaman çöpe atıyoruz.
Çocuklarım küçükken sebze çorbası için mutlaka ıspanak köklerini tamamen kullanırdım.
Fakat son yıllarda ıspanak kökünü her zaman kullanmıyorum.
Ispanak temizlerken tam dip kısmından kestiğim için ıspanak köklerimin ziyan olduğunu da düşünmüyorum.
Ispanaklı börek yapmak için ıspanakların daha çok yeşil kısmını kullanıyorum, o zaman artan ıspanağın kök kısmını ya bu şekilde yada ıspanak pane (ıspanak balığı) yaparak değerlendiriyorum.
Ispanak pane tarifim 👉BURADA
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉 BURADA 
"Afiyetle Kalın"

ıspanak tarifleri
YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ;
Malzemeler;
Yarım kilo ıspanağın kök kısımları,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kuru nane.

ıspanak yemekleri tarifleri
YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ TARİFİ;
Ispanakların kök kısımlarını 1 parmak uzunluğunda kesin.
Üzerinde ki toprak ve kumlardan arınması için 10-15 dakika kadar suda ıslatın.
Bol suda üzerinde ki kumlardan arınıncaya kadar yıkayın.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız varsa onu kullanarak ıspanak köklerini hafifçe pişirin.
Buharda pişirmeyecekseniz kaynar suda, 5-6 dakika kadar haşlayıp, hemen soğuk su dolu kaba aktarın.
Sonrasında iyice süzün.
Tavaya biraz zeytinyağı dökün, ıspanak köklerini tavaya alın, üzerine tuz serpin, zeytinyağında soteleyin.
Sotelenen ıspanak köklerini servis tabağına dizin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Sızma zeytinyağı, kırmızı pul biber ve kuru nane serpin.
"Afiyet Olsun"


14 Şubat 2017 Salı

ÇİKOLATA KAPLI KESTANELİ BONBON

Muhteremle afiyetle
Kestane kış akşamlarının en güzel yemişlerinden birisidir.
Kestaneyi haşlayabilir veya fırında kebap yapabilirsiniz.
Veya bir kaç malzeme ekleyerek nefis bonbonlar hazırlayabilirsiniz.
Daha önce 👉 BURADA kestaneli bonbon tarifi vermiştim.
Bugünkü kestaneli bonbonumuz ile biraz daha süslü ve lezzetli 😊
Bonbonları hazırladıktan sonra bisküvilerin üzerine diziyorsunuz ve üzerine eritilmiş çikolata döküyorsunuz.
Erimiş çikolatanın etkisi ile bisküvi ve bonbon birbirine yapışıyor.
Tek lokmalık nefis bir tatlınız oluyor.
Bu çikolatalı bonbonlar kahvenin yanına da çok yakışıyor😏
"Afiyetle Kalın"